Naar aanleiding van zowel het 5-jarig bestaan van de Facebookgroep ‘Beer Geeks’ als het behalen van 10.000 leden, slaan meer dan 30 brouwerijen hun handen ineen om op 19 december gezamenlijk één bier te brouwen waarvan alle opbrengsten naar stichting ALS gaan. Deze stichting is gekozen ter ere van een prominent lid van de community – Oscar Wagner, die in december 2015 overleden is na deze progressieve ziekte.

Beer Geeks is een facebookgroep waarin liefhebbers van craft bier zich verenigen om het, naast alles te delen wat ze drinken, te hebben over alles rondom hun hobby – Craft bier. Geen bier, brouwer of festival blijft in deze groep onbesproken en dat weten ook de meelezende brouwers te waarderen. Naast het bespreken van bier worden vriendschappen voor het leven gesloten, lief en leed gedeeld én er wordt bijzonder veel gelachen. Inmiddels hebben ruim 30 brouwerijen de handen ineen geslagen om voor dit jubileum én deze mijlpaal op 19 december een bier te gaan brouwen, waarvan de opbrengst volledig gedoneerd gaat worden aan Stichting ALS. Deze stichting is gekozen ter ere van een prominent lid van de community – Oscar Wagner, wie in December 2015 overleden is na deze progressieve ziekte. 

Craftbieren winnen enorm aan populariteit in Nederland en dat is op de Facebookpagina van Beer Geeks wel te merken. Het ledental groeit gestaag door en de site is niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten bekend. Met een eigen beeldmerk, t-shirts, glazen en meetings waar de leden elkaar regelmatig ontmoeten, worden niet alleen bierervaringen, maar ook lief en leed onderling gedeeld. Op Nederlandse bodem heeft er nog niet zo’n grote samenwerking met brouwers plaats gevonden. “We komen hiermee net niet in het Guinness Book of Records, want daar staat de teller inmiddels op 44, maar wij komen een aardig eind in de buurt”, vertelt Ferry Wijnhoven, oprichter van deze enthousiaste  groep.

De groep gaat tegenwoordig over veel meer dan bier alleen, vriendschap staat centraal. Vele vriendschappen en zelfs liefdes zijn binnen de groep beklonken. Oscar Wagner leed aan ALS en is aan de gevolgen hiervan in december 2015 overleden. Dit was een groot verlies voor Beer Geeks om zo’n gewaardeerd en geliefd persoon te moeten missen. Maar vergeten is hij nog lang niet, dit 5-jarig feestje wordt aan hem en de Stichting ALS gewijd. Alle opbrengsten van dit speciale bier, maar ook acties van leden en bedrijven, worden gestort op een speciale actiepagina van stichting ALS.