Het 100% legale Sour Crystal Meth zomerbier van Maximus Brouwerij uit Utrecht verschijnt voor het eerst in een beperkte oplage exclusief op blik. Het is een Kettle Sour witbier (3,9%) met een friszure en verfrissende smaak op basis van kefir waterkristallen (vandaar ‘Crystal’) en tonen van citrus en tropisch fruit. Het bier wordt één maal per jaar in de vroege zomer gebrouwen.

Het blik wordt zaterdag 29 juni voor het eerst gepresenteerd op het ‘Bier en Cider Festival in Utrecht (www.bierenciderfestival.nl). Sour Crystal Meth is een bijzonder bier door de speciale bereidingswijze onder hoge gisting en het arbeidsintensieve proces in meerdere stappen. De bereidingswijze is vergelijkbaar met dat van Berliner Weisse, maar in tegenstelling tot dit biertype wordt niet één, maar een combinatie van 10 soorten gisten en melkzuurbacteriën uit kefir waterkristallen toegevoegd. Dit zorgt voor een mooie, complexe en friszure smaak. Kefir dat ook uit deze kristallen wordt bereid, is een bekende licht alcoholische melkdrank uit de Kaukasus.

Maximus Sour Crystal Meth is het eerste bier van de brouwerij op blik en is vanaf 12 juli verkrijgbaar en daarmee uitermate geschikt voor thuis, de BBQ, picnic, camping etc. Het bier is ook op fust verkrijgbaar voor de horeca en natuurlijk in het eigen proeflokaal. Het bier is een winnaar van de gouden medaille ‘innovatie speciaal’ bij de Dutch Beer Challenge.

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en met gezelligheid samenbrengen en verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een re-integratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.