September 2021 viert brouwerij De Ryck 135 jaar traditie en vakmanschap. Iets waar ze elke dag aan verder bouwen en brouwen. Vanuit een stevige geschiedenis schrijven ze vol passie verder aan de toekomst. Trots stelt De Ryck hun OAK-gamma ter ere van onze 135ste verjaardag voor: Arend Oak – een krachtig blond degustatiebier van 9% Alc. op basis van Arend Tripel; en Arend Oak Distilled – een verfijnde aromatische eau-de-bière. Voor de liefhebbers is er nu de OAK Anniversary box.

Niet enkel in het vernieuwen van de infrastructuur en het blijven innoveren in de manier van brouwen, maar ook in het bierassortiment dat sinds de komst van de fles in 2008 voortdurend in beweging is. Heerlijke bieren met eerbied en respect voor de generatielange traditie en met de perfecte smaakbalans om de dorst te lessen, om te klinken met vrienden, om iets unieks te vieren of gewoon voor de  gezelligheid…  Klinken met schuimende kwaliteit… iets waar Brouwerij De Ryck al sinds 1886 prat op gaat!  

Niets was de laatste maanden en zelfs jaren zoals we het gewend zijn, we moesten elkaars gezelschap en de plezante babbels met het bijhorende biervertier maar al te vaak missen en de uitdaging voor een kleine familiebrouwerij was -met gesloten horeca en landsgrenzen- zeker niet min… Veel mocht dan ook niet het laatste jaar, maar die magische tienjaarlijkse verjaardag zou De Ryck toch niet onbeklonken voorbij laten gaan, dus gingen de denk- en bij gevolg de gisttanks in werking.

Een negende heerlijkheid vervoegt het gamma van Brouwerij De Ryck, maar die brengt ook nog ander lekkers met zich mee… Ze maken er al jaren een streefdoel van om samenwerkingen aan te gaan en hun streven naar pure en authentieke smaak te delen met andere gepassioneerde makers. Voor deze speciale gelegenheid belandden ze in een vertrouwde haven… een verderzetting van hun eerste samenwerking als zijsprong van bier: Stokerij De Moor in Aalst waar al jaar en dag hun heerlijke bierschnaps Bierblomme wordt gedistilleerd. Twee nieuwe producten dus, elk met een eigen uitgesproken karakter, maar beiden met een fantastische balans en elegantie aan smaken gebaseerd op het zelfde bier en verheven tot het volgende niveau door het zelfde ingrediënt dat zorgt voor de kleur, geur en uitmuntende smaak.

Fier stelt De Ryck hun OAK-gamma ter ere van onze 135ste verjaardag aan u voor:

Arend Oak – een krachtig blond degustatiebier van 9% Alc. Vol. op basis van hun trots en drievoudig gouden medaille winnende AREND TRIPEL. De beste tripel van Europa leek hen een meer dan waardig vertrekpunt om hun brouwersnieuwsgierigheid op bot te vieren en zich te begeven op voorlopig nog ongekend terrein… houtlagering. Aan deze heerlijkheid worden tijdens het lageren gebrande, eikenhouten snippers toegevoegd. Deze verrijken het bier met een volmondig, krachtig en complex smaakpallet waarin je toetsen van vanille, karamel en subtiel hout ontdekt. Arend Oak heeft een mature en zachte, verwarmende afdronk. Zoals de geschiedenis van de brouwerij is dit een bier met een uniek rijpingsproces en evolutie. Gebrouwen om te vieren en van te genieten. 

Arend Oak Distilled – is een verfijnde aromatische eau-de-bière, in lijn met de Arend OAK, gedistilleerd uit hun trots AREND TRIPEL en vervolgens net zoals het bier gerijpt op gebrande eikenhouten snippers. Het resultaat is een subliem bierdistillaat met een warme, koperen kleur en volle, evenwichtige smaken met subtiele toetsen van hout en vanille. Een heerlijkheid om bij weg te mijmeren! 

Voor de liefhebbers is er de OAK Anniversary box: hét geschenk bij uitstek, een mooi houten kistje waarin beide producten ten volle tot hun recht komen: Arend Oak 75cl, Arend Oak Distilled. Beiden in prachtige met goud bedrukte flessen, verkrijgbaar in beperkte (en de Distilled zelfs genummerde) oplage.

De naam van deze nieuwigheden is een evidentie; een jubileum vieren doe je om je roots en je geschiedenis te eren en zo komt De Ryck uit bij hun oorsprong in 1886 waar Gustave De Ryck Brouwerij De Ryck als brouwerij De Gouden Arend oprichtte. De naam “Arend” was met hun Arend-gamma en in 2011 met “Gouden Arend” al eerder een eerbetoon en is ondertussen uitgegroeid tot een merk dat perfect hun visie vertegenwoordigt, een rijkdom aan smaken en variatie, streven en garant staan voor uitmuntende kwaliteit en vooral ook continu in beweging blijven. Dus kort gezegd de Arend is geland om nooit meer te laten vliegen bij brouwerij De Ryck!

Verkrijgbaar in bij uw vertrouwde drankenhandel, in de brouwerijshop en op www.brouwerijderyck.be