Tijdens een live stream op facebook is de Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2020 bekend gemaakt. Als overall winnaar van de zesde editie van de Dutch Beer Challenge is Stadsbrouwerij Eindhoven de gelukkige met hun bier ‘150 Watt’. Dit bier won de gouden medaille in de categorie ‘zwaar donker’ en was van alle gouden medailles dit jaar het bier met de meeste punten. 150 Watt mag zich een jaar lang ‘het Beste Bier van Nederland’ noemen.

Normaal gesproken zou de prestigieuze prijs de Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2020 bekend gemaakt zijn tijdens de opening van de 9e editie van de Week van het Nederlandse Bier op 14 mei. Aangezien de Week van het Nederlandse Bier vanwege de corona-crisis vooralsnog verplaatst is naar oktober, vond de bekendmaking dit jaar plaats via een live stream. Marco Philipsen, algemeen directeur van Mitra Drankenspeciaalzaken en hoofdsponsor van de Dutch Beer Challenge, maakte de winnaar via facebook bekend, samen met Fedor Vogel, voorzitter van de stichting Dutch Beer Challenge. De prijs, het bijbehorende houten beeld, zal wanneer de mogelijkheid zich voordoet worden overhandigd aan de brouwers van Stadsbrouwerij Eindhoven. Dit zal gebeuren tijdens de prijsceremonie waarop alle medailles en oorkondes worden overhandigd aan de winnaars van de Dutch Beer Challenge 2020. Op dit moment is een datum voor dat evenement nog niet geprikt vanwege de beperkingen rond de corona-crisis.

81 winnende bieren

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar ook via een livestream plaats op 2 april jl. Aan de 46 winnende brouwerijen werden in totaal 25 gouden, 26 zilveren en 30 bronzen medailles toegekend, bij elkaar dit jaar dus 81 winnende bieren.

 Over de Dutch Beer Challenge

De Dutch Beer Challenge is een initiatief van de Stichting Dutch Beer Challenge (DBC) en bestaat uit:

 • Fedor Vogel (Bier! magazine / Birdy Publishing), voorzitter
 • Rick Kempen (Bier&cO), secretaris
 • Marco Philipsen (Mitra), penningmeester
 • Henri Reuchlin (Bierburo)
 • Luc de Raedemaeker en Thomas Costenoble (BeComEv, organisator van o.a. brusselsbeerchallenge.com).

De Dutch Beer Challenge wordt in opdracht van de stichting op volstrekt onafhankelijke wijze georganiseerd door BeComEv, welke de wedstrijdleiding in handen heeft. Zie voor informatie de website www.dutchbeerchallenge.nl

De initiatiefnemers en organisatie van de Dutch Beer Challenge hebben de volgende doelstellingen met deze wedstrijd:

 1.    De promotie van de Nederlandse biercultuur;
  2.     Het organiseren van een faire en professionele wedstrijd onder de Nederlandse brouwers;
  3.     Het bieden van een kwaliteitslabel aan de bierconsument;
  4.     Het bieden van een sterk marketinginstrument aan de deelnemende brouwers.

Zie voor informatie de website www.dutchbeerchallenge.nl