Brouwerij D’Oude Maalderij uit Izegem heeft haar 200e brouwsel gemaakt. Het heeft de toepasselijke naam 200! Brouwer Jef Pirens maakte er een bier van 10,0% alc.vol. van met een kleur van 100 EBC en een stevige bitterheid van 100 EBU.

Dat is een niet alledaagse combinatie, maar volgens Jef Pirens zal het bier zeker in de smaak vallen. Het nieuwe eenmalige bier zal begin januari 2024 gelanceerd worden.

Brouwerij D’Oude Maalderij werd gesticht in 2011 te Koolskamp. Op een plaats waar decennialang graan gemalen en gemengd werd ontstonden de eerste brouwsels in een kleine brouwinstallatie. Nachtenlang werd er als obscure alchemisten aan nieuwe recepturen gewerkt. Tot op vandaag blijft D’Oude Maalderij oprecht en eerlijk de aloude traditie en meesterlijke kunst van het brouwen beoefenen. Enkel door het gebruik van authentieke producten worden stap na stap nieuwe zuivere en ongerepte bieren gecreëerd. In het najaar van 2012 stelde brouwerij D’Oude maalderij met trots haar eerste unieke en volledig afgewerkte bier voor, de Qantelaar.