9 september 2019 markeerde het 20-jarig jubileum van Airbräu, het restaurant van de luchthaven van München met een eigen brouwerij ter plaatse. De enige luchthavenbrouwerij ter wereld is ontstaan ​​uit het idee om passagiers en bezoekers een unieke eetervaring met een Beiers thema te bieden. Airbräu, met Europa’s grootste overdekte biergarten, werd al snel een populaire plek, geliefd onder het personeel op de luchthavencampus, bewoners uit de omgeving en reizigers uit de hele wereld.

Meesterbrouwer René Jacobsen zet zijn ambacht met passie voort op Airbräu – uiteraard door de aloude principes van de Duitse Reinheitsgebot van 1516 toe te passen. Airbräu heeft de afgelopen 20 jaar 10 miljoen liter bier gebrouwen. Als aanvulling op de altijd al populaire brouwsels het hele jaar door (pils, Weissbier en Märzenbier), maakt Jacobsen seizoensgebonden en feestelijke bieren. De speciale creatie om het grote jubileum van Airbräu op te luisteren, is een nieuwe richting voor de 32-jarige brouwer: “Dit is ons allereerste bier met dryhopping, een aloude brouwtechniek nieuw leven ingeblazen. De aanbeveling van de meesterbrouwer: de body en volle pittige smaak van ons fruitige Rotfuchs-bier maken het een perfecte match voor lichtere menukeuzes zoals salades en visgerechten.”