Na twee gemiste edities, is het Bierpassieweekend helemaal terug. Van 1 tot en met 3 juli nemen maar liefst 28 brouwerijen, met meer dan 200 speciale bieren, de Groenplaats in Antwerpen in. En zelfs de 21ste editie van het festival blijft verbazen: Dit jaar kan je niet minder dan 38 nieuwe bieren proeven. Van de 200 bieren, worden er 91 van het vat geschonken. Er worden meer dan 6.000 bezoekers verwacht. 

“De hoogmis van het authentieke, Belgische bier is er eentje om met stip aan te duiden in de agenda van elke bierliefhebber, aldus Ben Vinken, organisator van het event, tevens uitgever van het Bierpassie magazine.

Begin juli verandert de Groenplaats in Antwerpen in een paradijs voor bierliefhebbers. Het plein wordt gevuld met antieke togen van 28 brouwerijen. De inkom is gratis. Proeven kan vanaf 10 EUR: voor die prijs krijg je een pakket met proefglas, de catalogus met alle bieren en hun proefnotities, een sleutelhanger en twee consumptiejetons. Eén jeton is 3 EUR waard en daarmee kan je om het even welk bier proeven.  

“Een heerlijk biertje en leuke muziek van verschillende live-bands op de achtergrond, dat is ambiance verzekerd! Geniet, maar drink met mate. De bieren zijn met passie gemaakt door authentieke Belgische brouwers en met passie geproefd en gejureerd. We hopen dat de aanwezigen er evenveel van genieten als wij!”, aldus Ben Vinken.

Ben Vinken en zijn passie voor bier

Organisator Ben Vinken is geen onbekende in de bierwereld. Ben is de uitgever van het Bierpassie magazine, alsook de auteur van maar liefst 9 boeken, over bier. Ter voorbereiding van het Bierpassieweekend voorzag hij elk van de 200 geschonken bieren van een persoonlijke proefnotitie, het resultaat van 23 jaar bierproeven met zijn professioneel Bierpassie-proefpanel. Tijdens het Bierpassieweekend signeert Ben zijn boeken in de Belgian Beer Sommelier Bar.

Alle info over het Bierpassieweekend kan je vinden via www.bierpassieweekend.be.