Na een uitermate goed ontvangen eerste editie, keert volgend jaar het Tap Take Over Festival terug in Roosendaal. Op zaterdag 25 maart 2023 zullen acht horecagelegenheden in de Roosendaalse binnenstad voor één dag volledig worden overgenomen door de meest bijzondere brouwerijen uit binnen- en buitenland. Denk aan het Spaanse Freddo Fox. Of Mikkeler uit Denemarken. Maar ook de makers van award-winnende bieren binnen de grenzen, zoals de Zeeuwse brouwerij Kees en Brouwerij Noordt uit Rotterdam.

Daarnaast wordt er op meerdere plekken een matchende culinaire beer-pairing aangeboden. Zo zullen de Spaanse bieren van Freddo Fox bijvoorbeeld geschonken worden in – hoe kan het ook anders – een ware tapasbar. De deelnemende brouwerijen zullen die dag hun beste en meest bijzondere bieren schenken, waaronder gelimiteerde specials. Maar het Tap Take Over Festival is meer dan enkel proeven. Zo krijgen de brouwers zelf de kans om hun verhaal te vertellen. Waar komt hun passie vandaan? Hoe creëren zij hun nieuwe bieren? En vooral: wat is de visie die hen zo anders maakt dan anderen?

Onlangs is de ticketverkoop voor het festival geopend en binnenkort zal ook de promotie van start gaan. Het is een voor Nederland uniek festival, zeker in deze grootste opzet. Daarom richt de organisatie zich op de fanatieke bierliefhebber, die zelfs bereid is voor écht goede en speciale bieren een stukje te reizen.