Op dinsdag 22 januari 2019 organiseert CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, de 3e editie van haar jaarlijkse congres in de Fokker Terminal in Den Haag. Deze editie wordt groter en anders van opzet dan voorgaande edities. De Dutch Craft Beer Conference is een jaarlijks evenement, dat zich richt op het delen van kennis. Door middel van een aansprekend en actueel programma met verschillende lezingen en workshops en een afsluitende netwerkborrel, kunnen brouwers elkaar ontmoeten en kennis vergaren en uitwisselen. Zowel leden als niet leden van CRAFT zijn welkom. 

Net als vorig jaar presenteren tientallen binnen- en buitenlandse leveranciers van brouwproducten en –diensten zich ook nu weer op de beursvloer die gedurende de gehele dag is te bezoeken. Leveranciers hebben interessante aanbiedingen en helpen bezoekers graag verder met specifieke vragen die zij hebben. Na twee succesvolle edities in de Rijtuigenloods in Amersfoort, verhuist de Dutch Craft Beer Conference voor de 3e editie naar de Fokker Terminal in Den Haag. De reden? Deze locatie is groter en biedt ruimte voor groei. Met meer dan 45 standhouders staat de beursvloer namelijk nu alweer bijna vol. Ook de opzet van het programma is dit jaar anders dan voorgaande jaren. In plaats van plenaire sessies kunnen bezoekers dit jaar allerlei parallelle sessies bijwonen. De dag is ingedeeld in meerdere tijdvakken waarin uiteenlopende workshops tegelijkertijd plaatsvinden. Bezoekers kunnen ter plekke kiezen waar ze heen willen. 

Het hele team kan mee

Naast de bekende onderwerpen en aansprekende (internationale) namen, gaat CRAFT dit jaar meer de breedte in met het programma. Tijdens de lezing ‘Hoe (on)gezond is alcohol?’ zet Kennisinstituut Bier bijvoorbeeld de wetenschappelijke stand van zaken rondom deze vraag uiteen. Of wat denk je van een crash course over ‘afwijkingen in bier’? Een snelle en praktische introductie over afwijkingen in bier en hoe je deze eenvoudig kunt herkennen. 

Maar ook de marketeer kan 22 januari zijn hart ophalen. Zo leert Geertje Algera bezoekers korte video’s te maken met hun smartphone. Neem naar deze workshop dus je smartphone mee en je gaat naar huis met een professionele promotievideo van jouw brouwerij! Of woon een informatieve sessie bij over hoe je samenwerkt met een distributeur. De brouwer die zijn afzet wil opschalen leert tijdens deze workshop alle relevante do’s-and-don’ts.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is binnen CRAFT een actueel thema waar de vereniging op verschillende manieren graag aandacht aan geeft. Ook dit thema ontbreekt dus niet in het programma. In de lezing ‘Duurzaamheid voor iedereen (anders)’ laat Sander Uijtdehaage bezoekers op geheel eigen wijze nadenken over hoe je succesvol kunt verduurzamen. Na deze lezing heb je hierover gegarandeerd concrete ideeën. 

Aanmelden

Aanmelden is vanaf nu mogelijk. Tot 3 december hanteert men bovendien een early bird tarief. Meld je dus snel aan via www.craftbrouwers.nl/aanmelden/