Op de recentste uitreiking van de London Beer Competition in april 2023 kaapten de Martha-bieren van brouwerij The Brew Society in Heule maar liefst drie gouden medailles weg. Alle drie de Martha-bieren (Martha Sexy Blond, Martha Brown Eyes en Martha Guilty Rouge) wonnen in hun categorie de hoofdprijs. De drie Martha bieren zijn nog maar een 5-tal jaar op de markt, maar maakten de voorbije jaren een steile opmars in België en ver daarbuiten.

“Het belangrijkste woord in de brouwerij is kwaliteit en deze awards bevestigen nogmaals dat dit de juiste keuze is”, verklaart Björn Desmadryl, CEO van The Brew Society. “We hebben geïnvesteerd in een state-of-the-art brouwerij, vergistingstanks, bottelarij om steeds de beste kwaliteit aan de consument te kunnen leveren. Dit vraagt veel inspanning en toewijding van het voltallige team, maar we zijn ervan overtuigd dat dit de enige manier is om heerlijk bier tot bij de consument te krijgen, zeker op lange termijn.”

Naast de toegankelijke Martha-bieren won The Brew Society ook nog een zilveren medaille met de drie SOSAB bieren. “Dit zijn bieren die gerijpt worden op eikenhouten vaten, een echte traditie hier in de streek”, verduidelijkt Dieter Dhondt, hoofdbrouwer bij The Brew Society. Onze Echte Kriek, Pale Grand Cru en Flemish Red Ale bewijzen dat wij naast toegankelijke bieren ook echt ‘craft’ bieren brouwen en zetten ons vakmanschap echt in de kijker.

Over London Beer Competition

De London Beer Competition wil biermerken erkennen en belonen die met succes zijn gecreëerd om de betere bierdrinker te bereiken. De London Beer Competition is anders dan andere wedstrijden. Het zal de aandacht vestigen op die biermerken die de consument echt wil kopen en die een duidelijke meerwaarde hebben voor bierdrinkers wereldwijd. Een wedstrijd die bier zal beoordelen op drie belangrijke gebieden: Hun kwaliteit, authenticiteit en look & feel. Om een prijs te winnen moet je een bier van topkwaliteit hebben, dat zowel de retailer als de consument veel waar voor zijn geld biedt, en die een meerwaarde biedt op alle niveaus.

Over The Brew Society

Martha wordt gebrouwen door The Brew Society, een op en top moderne brouwerij met de nieuwste brouwketels, een state-of-the art bottelarij en stuk voor stuk jonge, gedreven brouwmeesters. Dat vakmanschap, gecombineerd met de modernste installaties, proef je in de Martha-bieren, maar ook in de verschillende craftbieren die door The Brew Society gebrouwen worden. Ze doen ons eigen ding en in hun society van brouwers en fijnproevers wordt er volop geëxperimenteerd met smaken en schuimkragen van pils tot zuur bier. Ze denken biologisch en ecologisch. Ze denken lokaal en werken met lokale landbouwers en 100% Belgische producten. Het belangrijkste woord in de brouwerij is ‘kwaliteit’, en dat proef je!