De crowdfunding van Bird Brewery is afgelopen. In totaal investeerden 501 crowdfunders een bedrag van €627.127 in hun proeflokaal ‘House of Bird’. Een prachtige afsluiting van 2018 voor oprichters Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Het doel is eind 2019 de deuren te openen. 

Intensieve periode

“Dit is waanzinnig. Zoveel mensen die vertrouwen hebben in onze plannen. Dat voelt echt bijzonder”, vertelt Ralph. “Het is een hele intensieve periode geweest, waarin stress en mooie momenten zich in hoog tempo afwisselden. Ik heb de afgelopen drie maanden meer dan 10.000 mails gestuurd, honderden gesprekken gevoerd en de crowdfundingpagina zeker 1.000 keer gerefresht. Heftig, maar het is het uiteindelijk helemaal waard!”

 “Ja, echt super. Een mijlpaal waar we iedereen enorm dankbaar voor zijn”, vindt ook Rik. “Nu is het even genieten, maar stilzitten is er niet bij. De aankomende maanden zijn wij druk met de realisatie van House of Bird. Dat we zoveel support hebben geeft ons gelukkig nog meer energie om er een fantastische plek van te maken.”

Veel vertrouwen

Voor de nieuwe horecapartner Teun IJff betekent het dat ook zijn aankomende jaren in het teken gaan staan van House of Bird. “We zijn nu bezig met het definitieve ontwerp en het is natuurlijk super dat je alles nog kunt intekenen. Onze ideale plek. Ik heb er heel erg veel zin in en alle vertrouwen dat wij als team alles in ons hebben om van House of Bird een bijzondere plek te maken.”

Opening eind 2019

House of Bird komt te staan in het Diemerbos op drie kilometer buiten Amsterdam. Het wordt een plek waar natuur, bier en activiteiten op een prachtige manier bij elkaar komen. Naast het proeflokaal komt er ook een brouwlab en verschillende verhuurbare ruimtes. Het doel is om eind 2019  de deuren te openen.