Op de jaarlijkse World Beer Awards – één van de meest gerenommeerde bierprijzen ter wereld – kaapte de Limburgse familiebrouwerij Cornelissen maar liefst zeven medailles weg. Met de IPA King Mule, Cornelissen Luxury Lager, Limburgse Witte en Herkenrode Cister haalde de brouwerij goud binnen, Pax Pils en Herkenrode Noctis werden met zilver bekroond en Kriekenbier Lager met brons.

De IPA King Mule, een eigen ambachtelijke versie van de Indian Pale Ale, gooide gisteren hoge ogen op de World Beer Awards en werd tot grote winnaar bekroond. Daarnaast werd de Cornelissen Luxury Lager uitgeroepen tot het allerbeste bier in de categorie ‘Belgian style type pils/lager’, terwijl de Limburgse Witte zich voor het tweede jaar op rij het beste Belgische witbier mag noemen. “Onze Limburgse Witte-familie behoort tot de absolute toppers die zowel in binnen- als buitenland erg gesmaakt worden”, bevestigt CEO Jef Cornelissen Junior. “Dit jaar breidden we dat assortiment dan ook uit met een variant met aardbei en een variant met peer en appel.” Zilver ging naar Pax Pils, het uitbundige pilsbier dat begin 2019 in een gloednieuw jasje werd gestoken. Verder doen de Herkenrode abdijbieren het uitstekend: net zoals in 2017 en 2018 sleepte de Herkenrode Noctis een zilveren medaille in de wacht en de Herkenrode Cister zelfs goud. “Tot slot is er ons Kriekenbier (Lager), op basis van natuurlijk kriekensap en echte Belgische pils. Een zoete smaakexplosie, goed voor een bronzen medaille. Dat we met onze bieren zoveel internationale prijzen wegkapen, is een mooie erkenning voor ons vakmanschap”, besluit Jef Cornelissen Junior.

Over brouwerij Cornelissen
Met Jef Cornelissen Junior staat de zesde generatie aan het roer van de Limburgse Brouwerij Cornelissen. Onder zijn impuls werd het aanbod bieren grondig hertekend en sindsdien groeit de export – tegen de trend van dalend bierverbruik in – exponentieel. Hun trotse pilsbier Pax Pils is het paradepaardje dat al heel wat gerenommeerde prijzen binnenhaalde. Daarnaast verovert Brouwerij Cornelissen de internationale markten met zijn nieuwe en vernieuwde ambachtelijke speciaalbieren waaronder Kriekenbier, Herkenrode Noctis, Cornelissen Luxury Lager en Limburgse Witte. Allemaal bieren die jaarlijks medailles wegkapen op internationale bierconcours.