888 Tripel Eight van Belgian Beer Experts bvba heeft een zeer belangrijke prijs gewonnen op de wereldbekende bierwedstrijd Brussels Beer Challenge. De Tripel 888 haalde de tweede plaats in de categorie ‘Belgian Style Tripel’. Dat is een ongelooflijk straffe prestatie omdat het met 101 tripels in competitie de zwaarste categorie is van alle deelnemende soorten bier. De zilveren medaille glanst nog meer als je weet dat er aan deze bierwedstrijd maar liefst 1.800 bieren deelnamen uit 41 landen.

In 2018 haalde de Tripel 888 al eens brons 

De Tripel 888 is een bier van 8 % alcohol. De smaak is fruitig en licht kruidig. Kenners ontdekken banaan en heel subtiel wat koriander. De citrussmaak versterkt de frisheid van het bier. Ingrediënten zijn Belgische gist, hop, gerstemout en tarwemout. Het bier wordt geserveerd in een zwarte longneck-fles van 33 cl en geserveerd in een groot Frans wijnglas met opschrift 888 Tripel Eight.

Belgian Beer Experts bestaat uit de vennoten Grégory Brion van de Maritieme Holding Company Conti-Lines in Antwerpen, Guillaume Dubucq van Skyline Renting Services in Brussel en journalist Patrick Van Gompel uit Turnhout. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Anders! in Halen (Limburg).

Grégory Brion, Guillaume Dubucq en Patrick Van Gompel zijn zeer ontroerd door deze internationale erkenning en waardering. Ze dragen de medaille dan ook op aan hun onlangs overleden vriend Jack Van Antwerpen (66). De internationale vermaarde bierverkoper had voor Tripel 888 onlangs invoerders gevonden in Spanje, Italië, Hongarije en de Verenigde Staten. Jack Van Antwerpen (66) is de man die van onder meer de Tripel Karmeliet een internationaal succes heeft gemaakt. De Brussels Beer Challenge is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarbij gestreden wordt om de titel van het beste bier. Drie dagen lang wordt elk bier van de deelnemende brouwers geproefd door een vakjury van 100 internationale bierkenners. De bieren worden onderverdeeld in categorieën zoals origine, typische kenmerken en stijl. De beste bieren krijgen per categorie een gouden, zilveren of een bronzen medaille.