Kleine Belgische brouwerijen tappen meer dan 200 verschillende bieren tijdens de 8e editie van het populaire Modeste bierfestival in Antwerpen. Het bierfestival verhuist naar een nieuwe locatie. Tijdens het weekend van 6 en 7 oktober van 11.00 tot 19.00 uur ruilt het bierevent de magazijnen van Boomgaard 17 in voor een plek Brouwerij De Koninck op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. 

Sinds de eerste editie acht jaar geleden, vinden jaarlijks duizenden bierliefhebbers hun weg naar het Modeste Bierfestival in Antwerpen. Deze keer kiest het bierevenement voor een nieuwe locatie: brouwerij De Koninck. Gedurende het weekend van 6 en 7 oktober, stellen een dertigtal Antwerpse starters en Belgian Family Brewers er meer dan 200 verrassende bieren voor.

Kosten

Ben je aangekomen op het festival, dan koop je voor €3 een proefglaasje van 15 cl, dat je voor €1 per bier kunt laten vullen. Naast het degusteren van deze vers getapte bieren, zijn er verschillende randactiviteiten geprogrammeerd die ook allemaal draaien rond bier en food. Zo vind je op het bierfestival bijzondere juwelen en kleding in bierthema, kan je je kans wagen bij de biertombola en zijn er diverse eetkraampjes die lekkere hapjes voorschotelen.

Over het Modeste Bier Festival

Het Modeste Bier Festival is een samenwerking tussen het Antwerps Bier College en brouwerij De Koninck. Het bierfestival is een eerbetoon aan Modeste Van den Bogaert, die vlak na de Tweede Wereldoorlog bij brouwerij De Koninck terecht kwam en deze meer dan 50 jaar met hart en ziel leidde. ‘Modeste’ betekent bescheiden en daarom zijn het de kleine Belgische brouwers die tijdens het festival de kans krijgen om hun bieren voor te stellen. Dit jaar, tijdens de achtste editie, presenteren zo een dertigtal brouwerijen meer dan 200 verschillende bieren.