Craft bier brouwen, volgens de nieuwe lichting Belgische brouwers
Auteur Jeroen Bert heeft een boek geschreven over craft bier brouwen in België. ‘Een bierodyssee in rubberen laarzen’ zo noemt hij het. Door het rijke Belgische bierlandschap waait een vernieuwende wind, losjes geïnspireerd door de internationale craftbierrevolutie. Een nieuwe lichting brouwers verzoent traditie met experiment in een gevarieerde, schijnbaar onuitputtelijke stroom aan lekkere, originele en uitdagende bieren. In Craft bier brouwen trekt Jeroen Bert in hun spoor door de scene en bezoekt hij enkele van de meest smaakmakende brouwers van dit moment.
In het boek zijn interessante verhalen te lezen over: Dok Brewing Company; Siphon Brewing; ’t Verzet; Brasserie du Borinage; Atrium; L’Ermitage; Antidoot; en Cabardouche. Daarnaast brouwt Jeroen in zijn keuken zelf de populairste bierstijlen, zoals saison, pale ale en stout, en neemt hij je stap voor stap mee door het brouwproces. Zo vormt dit boek een kleurrijk verslag van een smaakvolle ontdekkingstocht, mét recepten voor de toegankelijke brew in a bag-methode.