Nederlandse Brouwers roept kabinet op te kiezen voor sluitingstijd in de avond
De bierwagens staan klaar. Meteen als Den Haag dinsdag hopelijk het sein op groen zet, gaan de bierbrouwers van Nederland rijden om de horeca zo snel mogelijk van bier te voorzien. De voorbereidingen zijn daarvoor in volle gang. Nederlandse Brouwers roept het kabinet op te kiezen voor een sluitingstijd in de avond. De horeca verdient een eerlijke kans.
Zekerheid wilde de minister-president donderdag tijdens het Coronadebat met de Tweede Kamer niet geven, maar het lijkt erop dat dinsdag eindelijk de coronaregels ook voor de horeca worden verruimd. Het kabinet is daarover hoopvol, als de cijfers zich goed blijven ontwikkelen. Eindelijk zijn dan de horeca-, culturele- en evenementensector aan de beurt. Directeur Nederlandse Brouwers Lucie Wigboldus: “We kunnen niet wachten tot het dinsdag is! Het is de hoogste tijd dat ook de horeca open gaat. De horecaondernemers verdienen het om weer te mogen ondernemen. De Nederlander wil weer gezellig in de horeca van een glas bier genieten. Net zoals in de rest van Europa. De horecaondernemers moeten wel de mogelijkheid krijgen om te kunnen ondernemen! Dat betekent een sluitingstijd in de avond en niet al aan het eind van de middag. De nieuwe routekaart van KHN wijst de weg naar een veilige en verantwoorde opening van de horeca. Horecaondernemers verdienen een eerlijke kans. Bij een te vroege sluitingstijd wordt te veel horecaondernemers die kans ontnomen. Wij roepen het kabinet op horecaondernemers die ruimte te geven die hun in staat stelt weer te gaan ondernemen.”
De bierbrouwers van Nederland zijn al druk bezig om alles te doen dat nodig is om de horeca zo snel mogelijk van bier te voorzien. Die voorbereidingen gaan dit weekend door. Direct na de persconferentie van dinsdagavond kunnen de bierwagens gaan rijden. Het risico wordt daarbij genomen dat als het kabinet het aanstaande dinsdag toch niet aandurft, alles voor niets is geweest met alle kosten van dien. Maar de bierbrouwers zijn positief gestemd en willen er alles aan doen om te zorgen dat de horeca zo snel mogelijk alles in huis heeft om de Nederlanders weer te laten genieten van de vertrouwde gastvrijheid van de horeca. De bierbrouwers kunnen niet wachten.