Op donderdag 30 januari 2025 is het zover! Dan organiseert CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, de 9e editie van haar jaarlijkse conferentie. Met het thema ‘Let’s talk about beer’ worden workshops aangeboden die variëren van inzicht in de leefwereld van mensen met onzichtbare beperkingen in de brouwerij, tot een vernieuwende kijk op het productieproces van zure bieren, verantwoorde marketing, duurzaamheid en de essentiële rol van gist en fermentatie in het brouwen van bier. Het belooft wederom een interessante conferentie te worden voor iedereen met een passie voor het brouwen dan wel leveren van bier. Zowel leden als niet-leden van CRAFT zijn van harte welkom. 

Conference 

De Dutch Craft Beer Conference is een jaarlijks evenement dat een unieke gelegenheid biedt om brouwers en leveranciers te ontmoeten, meer te leren over het bierbrouwproces en inspiratie op te doen. Het gevarieerde programma omvat lezingen en workshops waarin je alles ontdekt over het brouwen van bier en alles wat daarbij komt kijken. Naast een inspirerend programma is er ook een informatiemarkt. Hier presenteren weer tientallen binnen- en buitenlandse leveranciers van brouwdiensten en -producten zich. Bezoekers kunnen de hele conferentiedag de diverse stands bezoeken en netwerken met andere bierbrouwers en leveranciers. Of je nu bierbrouwer, brouwerijeigenaar, huurbrouwer, biersommelier, StiBON-student of leverancier bent—iedereen is welkom! De dag wordt gehost door Gijsbregt Brouwer, een vooraanstaande food-trendwatcher en oprichter van het culinaire platform ‘de Buik’. Met zijn uitgebreide kennis van de voedings- en drankenindustrie neemt Gijsbregt je mee in de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de bierwereld. 

Sociaal programma 

De middag en avond voorafgaand aan het congres (29 januari 2025) organiseert CRAFT ook dit jaar weer een sociaal programma. Het is een unieke kans om je netwerk uit te breiden onder het genot van een bierproeverij en rondleiding door de brouwerij van onder andere Brouwerij Frontaal in Breda gevolgd door een smaakvol diner met bijpassende bieren. Zie de website voor het volledige programma. Er is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar en de tickets voor het sociaal programma zijn alleen geldig in combinatie met deelname aan de conference. Meer informatie over het programma vind je hier.

Early Bird ticket

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van CRAFT. Dit geldt zowel voor het conferentie van 30 januari 2025 als voor het sociaal programma van 29 januari. Voor de Dutch CRAFT Beer conference 2025 kun je tot 1 december 2024 je Early Bird ticket bemachtigen. CRAFT hoopt ook tijdens deze 9e editie van de jaarlijkse Dutch CRAFT Beer Conference veel mensen met een passie voor het brouwen van bier te mogen ontmoeten. Bekijk nu de aftermovie van vorig jaar en beleef het evenement opnieuw. Ben jij er in 2025 ook bij?