Er komt een groots afscheidsfeest van woensdag 4 t/m zondag 8 augustus in de vorm van een Braugarten van Brouwerij Nevel in samenwerking met Café in de Blaauwe hand. Eind 2021 staat de verhuizing gepland van brouwerij Nevel uit Nijmegen. Om het afscheid van Nevel te ‘vieren’ organiseert het daarom in samenwerking met Café in de Blaauwe Hand een eindfeest op het Honigcomplex.

Braugarten is eigenlijk een knipoog naar de Duitse biertuin waar je in een gemoedelijke sfeer bier kunt drinken. “Het liefste dan ook halve liters Spaten en natuurlijk lekkere snacks”, vertelt Marjolein Abegg, medeorganisator Braugarten. In 2020 was de eerste succesvolle editie van Braugarten in samenwerking met in de Blaauwe Hand. Abegg: “Ondanks dat de temperatuur bijna opliep tot 40 graden was het erg druk. Daarnaast wordt dit onze laatste buitenevenement op het Honigcomplex omdat het gesloopt wordt. Nu er definitief een streep getrokken is door de festivalzomer van 2021, hebben we genoeg reden om er iets extra tofs van te maken.”

Uitgebreid muzikaal programma

Braugarten pakt dit jaar uit met een uitgebreid programma, van livemuziek tot dj’s. Van woensdag tot en met zondag kunnen mensen genieten van een uitgebreid muzikaal programma. Met op woensdag en donderdag livemuziek van onder andere Juan Juan, een Amsterdamse band die furore maakt in de Nederlandse muziekwereld met invloeden van Devendra Banhart tot The Velvet Underground en veel muzikale sferen uit Zuid-Amerika.

Donderdag 5 augustus verwelkomt Braugarten de bekende Tilburgse Band The Small Breed. De band uit Tilburg grijpt terug naar de golden era van de seventies, de tijd dat ‘popmuziek’ nog een puur kwaliteitskeurmerk was. The Small Breeds muziek staat vol inventieve melodieën en gevarieerde instrumentatie, die volledig in dienst staan van het ultieme doel: het perfecte popliedje. Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus zijn bekende Nijmeegse organisaties zoals Café De Plak, Diskodip en Waaghals uitgenodigd met een fijne selectie aan Nijmeegse DJ’s met verschillende genres: van disco tot hiphop en van house tot wereldmuziek.

Fijnproevers

Ook voor de fijnproevers is er genoeg te beleven. Zo zijn er meerdere speciaalbierbarren aanwezig, is er gezorgd voor lekker eten én is er gedacht aan de aankleding door de Nijmeegse organisatie Naaistreek.

Tickets voor Braugarten kosten €6,50 (inclusief servicekosten) en zijn verkrijgbaar via deze link. Braugarten werkt volgens de opgestelde COVID-19 richtlijnen vanuit het RIVM, dat betekent dat het terras ruim is opgezet en zitten verplicht is. Een negatief testbewijs of vaccinatiebewijs is niet nodig.

Openingstijden Braugarten

Woensdag 4 augustus: 16:00-23:00

Donderdag 5 augustus: 16:00-23:00

Vrijdag 6 augustus: 15:00-23:00

Zaterdag 7 augustus: 15:00-23:00

Zondag 8 augustus: 14:00-20:00