Nieuwkomer BRAXZZ voegt na de succesvolle introductie van hun eerste drie no/low alcohol craftbieren binnen een half jaar drie nieuwe varianten toe aan hun assortiment; een low alcohol Tripel (<0,2%) en de alcoholvrije Barrelled Bock en Oaked Cider. Met de lancering van hun Tripel heeft BRAXZZ na de alcoholvrije Porter opnieuw een wereldprimeur te pakken.

James Leary: “De wereld is echt klaar voor alcoholvrij speciaalbier en daarom pakken we meteen door. Onze eigen klanten kwamen met het idee voor een alcoholvrije Tripel, een populaire bierstijl in Nederland. Daar hebben we naar geluisterd.” Een tripel is een complex goudblond fruitig bier met normaal gesproken een alcoholpercentage tussen de 7,5 en 9,5 Vol% alcohol. “Om te typische tripel smaak te behouden zonder alcohol was best een uitdaging, maar we denken dat we daarin goed geslaagd zijn.” Daarnaast komt de alcoholvrije brouwer met hun eerste seizoensproduct, een Barrelled Bock. Cinte Welsing-Swinkels: “Het bockbierseizoen is altijd heel speciaal. De herfst wordt ingeluid, iedereen kruipt lekker bij de open haard en daar hoort gewoon een bockbiertje bij. Alcoholvrije bockbieren zijn er niet of nauwelijks. En de meesten hebben wel iets van alcohol erin zitten. Onze Barrelled Bock niet, die is 100% alcoholvrij. Dus als je even geen alcohol wil, maar toch lekker van het bockbierseizoen wil genieten, dan kan dat nu.” Achter de term ‘Barrelled’ schuilt voor de brouwers een dubbele betekenis. Enerzijds verwijst het naar de smaak van bourbon en hout die duidelijk terug te vinden is in de alcoholvrije bock. Tegelijkertijd geven de oprichters een knipoog naar hun favoriete sport: surfen. De ‘barrel’ is namelijk de ultieme surfervaring, waarbij de golf om de surfer heen slaat. Speciaal voor de buitenlandse markt ontwikkelde BRAXZZ ook nog een Oaked Cider; een fris bruisende cider met zachte tonen van eikenhout erin. James Leary: “Van onze klanten in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië kregen we regelmatig de vraag naar een alcoholvrije cider. Cider is daar erg populair, maar goede alcoholvrije varianten waren er nog niet.” Met de uitbreiding van de drie nieuwe varianten zet BRAXZZ een stevige stap in het alcoholvrij craftbier segment. 

Over BRAXZZ

BRAXZZ is een Amsterdamse brouwerij met 100% focus op no/low alcohol craftbieren met nul compromis in smaak. In april dit jaar introduceerde BRAXZZ wereldwijd de eerste alcoholvrije Porter en een alcoholarme (<0,2%) Session IPA. Vrij snel werden daar een Orange IPA en de Rebel IPA aan toegevoegd. Hiermee wisten ze heel wat aandacht te trekken in de wereldbiermarkt, die staat te springen om alcoholvrije bieren met veel smaak. BRAXZZ nam daarop volgend als eerste alcoholvrije brouwer ooit deel aan het Great British Beer Festival in Londen. Dat de wereld echt klaar is voor goed alcoholvrij speciaalbier werd ook in Londen maar al te duidelijk. BRAXZZ is opgericht door een Nederlands-Engels team, met in hun midden en een lid van de grootste brouwersfamilie ter wereld.