Billie’s Craft Beer Fest is het eerste all-inclusive, ambachtelijke bierfestival in België. Gedurende twee dagen per jaar verandert Antwerpen in het absolute beloofde land voor bierliefhebbers van over de hele wereld. Billie’s Craft Beer Fest gaat dit jaar door op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december in de Waagnatie (Rijnkaai 150) te Antwerpen. Er zijn meer dan 50 van ’s werelds beste ambachtelijke brouwers geselecteerd om de bezoeker een heerlijke smaakervaring te garanderen. In totaal kan de bezoeker ongeveer 400 bieren proeven.

Samen met een team van 7 gecertificeerde bierkenners en hobbybrouwers uit zowel Bierdelicatesse: HopisHop en Billie’s Bier Kafétaria, heeft Billie de Franse Bulldog meer dan 50 van ’s werelds beste ambachtelijke brouwers geselecteerd om de bezoeker een heerlijke smaakervaring te garanderen. In totaal kan de bezoeker ongeveer 400 bieren proeven: +-200 op vrijdag, en +-200 andere bieren op zaterdag. Bovendien is het merendeel van de brouwers zelf aanwezig, waardoor brouwers, hobbybrouwers of geïnteresseerden gezellig, uiteraard met een lekker biertje in de hand, een praatje kunnen slaan, ervaringen kunnen delen of kennis kunnen uitwisselen.

Respect heritage, change rules 

Sinds november 2016 pronkt de Belgische biercultuur op de werelderfgoedlijst van Unesco. België is en blijft dus hét bierland bij uitstek en daar mogen ze best trots op zijn. Toch valt het op dat er in het buitenland veel interessants aan het gebeuren is wanneer het op originaliteit van bierstijlen en smaken aankomt, iets waar België als trotse biernatie niet zomaar naast mag kijken. Heel de wereld kijkt op naar de Belgische biertraditie. Leuzen als ‘Brewed with respect for the Belgian tradition’ staan dan ook regelmatig te lezen op websites van vele buitenlandse brouwerijen. Het is met die gedachte in het achterhoofd dat ‘Bierdelicatesse: hopishop’ en ‘Billie’s Bier Kafétaria’ de handen in elkaar slaan om Billie’s Craft Beer Fest te organiseren: een internationale viering van vriendschap, gedeelde passie, dromen en liefde voor craft!

All-in formule

Billie’s Craft Beer Fest introduceert als eerste de all-in formule in België. Deze formule omvat toegang tot het festival, een BCBF-proefglaasje, ongelimiteerd proeven van ‘s werelds beste bieren en een hervulbaar flesje water (eten, andere dranken en randactiviteiten niet inbegrepen). In België is dit ongezien, maar in het buitenland zijn ze al veel langer van het muntensysteem afgestapt. Waar je bij een muntensysteem apart voor elk bier betaalt biedt de all-in formule immers de mogelijkheid om ongelimiteerd en vrij te ontdekken en te degusteren. Kortom, bij Billie’s Craft Beer Fest staan de beleving en het gemak van de bezoeker centraal. Vandaar ook de slogan: “No Crap, Just Craft!”. Billie’s Craft Beer Fest won in 2018 de award voor ‘Best Belgian Beer Festival’ op de #BADF Beer Awards.