Groot nieuws in de bierwereld is dat BrewDog per 1 mei aanstaande de sleutels in handen krijgt van de 100 hectoliterbrouwerij en taproom van Stone Brewing in Berlijn. Dat maakten de Schotse brouwers op 5 april bekend, een dag voor the ‘Annual General Mayhem’, de jaarlijkse vergadering van de ‘Equity Punks’ aandeelhouders. Brewdog zal de locatie volledig omvormen tot een bij de fans vertrouwde Brewdog-Experience. Naast de bestaande Schotse en Amerikaanse brouwlocaties heeft Brewdog – met de Brexit wellicht in het achterhoofd – er na de overname van Stone Berlijn nu ook in Europa een mooie brouwerij bij.

Voor Stone en met name voor oprichter Greg Koch, is het een enorme teleurstelling dat het Europese avontuur deels is mislukt. Stone blijft op de markt aanwezig en naar het schijnt zullen de bieren van Stone wel bij Brewdog in Berlijn gebrouwen blijven worden. Koch heeft toegegeven dat het Berlijnse Stone-project wellicht met te grote ambities is opgezet, maar dat het zeker ook succesvol genoemd kan worden. Ze zullen Duitsland en Europa niet verlaten, maar zijn blij dat ze de indrukwekkende brouwerij en taproom met een goed gevoel kunnen overdragen aan de vrienden van Brewdog. De oprichters van Brewdog, James Watt en Martin Dickie, hebben het nieuws van de overname met grote trots aangekondigd tijdens de jaarlijkse ‘annual meeting’ in Aberdeen met hun trouwe fans.

In de juni-editie van Bier! magazine (nr. 43) volgt een uitgebreide reportage over Brewdog, de Annual General Mayhem en een exclusief interview met James Watt en Martin Dickie.