De Nederlandse Biersommelier Arvid Bergström heeft eind mei twee nieuwe bierboeken gepresenteerd. Daarmee krijgt zijn reeks ‘Bier en Spijs encyclopedie’ er meteen twee nieuwe titels. Na Bier en Oliebollen komt hij nu met Bier en Aardappel, Bier en Kaas. Binnenkort volgt de vierde editie: Bier en Chocolade.

Bier en Aardappel schreef, testte en bedacht Arvid samen met chefkok Marko Teseling. In het boek staan naast biercombinaties met patat frites en aardappelchips ook heerlijke combinaties met aardappelsoep, stamppotten en vetarme taarten op basis van kruimige aardappelpuree. Het boek laat de veelzijdigheid zien van de aardappel. Ook geeft het boek informatie over welke soorten aardappelen er zijn. Arvid legt hierbij telkens uit waarom de bieren goed bij de gerechten passen.

Bier en Kaas ontwikkelde Arvid samen met kaasspecialiste Annelies van den Ende met wie hij samenwerkte voor vele proeverijen, colleges en masterclasses. Dit leverde een schat aan bier-en-kaas-combinaties op. Het is een boek voor kaasliefhebbers, want het mooie aan dit boek is dat vele combinaties niet één bier met één kaas zijn, maar vaak één bier met twee of drie kazen. Of meer, er is zelfs een combinatie bij met vier bieren en vijf kazen. Bij al die kazen staat beschreven wat de beste of lekkerste combinaties zijn. Uiteindelijk zijn het meer dan 85 verschillende combinaties.

De boeken kosten zonder korting € 13,89. Ze zijn te bestellen via https://proefbier.nl/#themas en zullen ook via de reguliere boekenwinkels en in vele bierwinkels en slijterijen te vinden zijn.