Cooper’s Brewery, een van de oudste en meest populaire bieren van Australië wil deze maand een 157-jarige traditie van bottelen doorbreken om het bier voor het eerst in blikjes af te vullen. De Zuid-Australische familiebrouwerij wil half augustus haar sprankelend bier in felrode blikjes van 375 ml op de markt brengen. Dit valt samen met de ingeblikte release van hun nieuwe XPA, die sinds maart in geselecteerde winkels verkrijgbaar is.

Originele Pale Ale afgevuld in blikjes, het zit allemaal in de line-up van Coopers. Cooper’s marketing- en innovatiedirecteur Cam Pearce zei dat het ambachtelijke bier steeds populairder werd. “Elk jaar wordt tijdens het Great Australian Beer Spectacular (GABS)-evenement onder bierliefhebbers de GABS Hottest 100 Aussie Craft Beer-enquête gehouden. Er waren 31.000 mensen die stemmen uitbrachten, en 77 van de Top 100-bieren in de enquête waren beschikbaar in blik, vergeleken met slechts vier in 2014. Cooper’s Original Pale Ale, Session Ale en Cooper’s Sparkling Ale haalden de Top 100”, aldus Pearce.
Pearce zei dat bier in blik beter zou zijn voor veel bierdrinkers, vooral liefhebbers van ambachtelijk bier. “Sinds we Cooper’s Original Pale Ale in blik hebben geïntroduceerd, is er een meer vraag van consumenten geweest voor de introductie van sprankelend bier in blik,” zei hij. “We hebben geluisterd naar de oproep en hebben dienovereenkomstig gereageerd.”
Cooper’s is de grootste Australische brouwerij en is gevestigd in de voorstad Adelaide van Regency Park.