Het eerste Nederlandse bier gebrouwen van bagels is een feit. Het is een 100% Leids product geworden dat niet alleen erg lekker is maar ook nog eens duurzaam geproduceerd. Bagel Blond is een fris, bloemig bier gebrouwen met toevoeging van moerbeien en honing van een lokale imker. Dat geeft het bier een echt unieke smaak. Het heeft een alcoholpercentage van 5% en wordt op bijzondere wijze gebrouwen van bagels.

De introductie van Bagel Blond vindt plaats op donderdag 20 december om 18.00 uur bij Café Meneer Jansen aan de Nieuwe Rijn. Het bier zal aansluitend nog enige tijd op de tap beschikbaar blijven bij dit speciaalbiercafé in hartje Leiden. Daarnaast zal het bier verkrijgbaar zijn (in gesloten fles) bij BetterBagels en de betere bierspeciaalzaken in Leiden.

Frank Zweerus van de ambachtelijke bagelbakkerij BetterBagels en JW Fukkink van de Leidsche Bierbrouwerij werken al enkele jaren samen. Betterbagels maakt namelijk al sinds 2013 met regelmaat bagels van bierbostel. Zo wordt het overgebleven graan genoemd nadat er bier van is gemaakt. Dit restproduct van de brouwerij zit nog barstensvol vezels en eiwitten. Door dit in het deeg te verwerken ontstaat een heerlijke vezelrijke bagel van het restproduct van het brouwproces. Bij het brouwen van Bagel Blond gebeurt juist het omgekeerde en wordt er bier gemaakt van overgebleven bagels. De cirkel van recycling is daarmee letterlijk rond.