Na een aantal maanden proberen, proeven en perfectioneren opent Bar ALT in Amsterdam de deuren officieel voor iedereen. Bij Bar Alt komt de wereld van fine dining in het hoge segment en craft bier samen.  Bar Alt is een voor Nederland uniek concept en is geïnspireerd op de laatste ontwikkelingen in de European Beer Belt en gastronomie wereldwijd. Naast een 20-koppige tapwand, gecureerd door de Amsterdamse Brouwerij Two Chefs Brewing, is er een brede selectie nationale en internationale speciaalbieren op fles en op blik.

Chef Thomas Kooijman, bekend van onder andere Restaurant Mos, is samen met zijn team verantwoordelijk voor de keuken van het restaurant. De naam Alt is afgeleid van het Duitse Alt bier, die zijn oorsprong in Düsseldorf vindt. Een amberkleurig bier en qua smaak verwant aan Engelse pale ales en de Belgische bieren van hoge gisting. Speciaal voor het restaurant is ook een Alt bier gebrouwen, door Two Chefs Brewing. Samen met Adriaan Verkerk, van Restaurant Jacobsz, zijn zij initiatiefnemers van restaurant Bar Alt.         

Naast een 20-koppige tapwand, gecureerd door de Amsterdamse Brouwerij Two Chefs Brewing, is er een brede selectie nationale en internationale speciaalbieren op fles en op blik. Voor de twijfelaar is er overigens ook een mooie selectie aan natuurwijnen. Het menu kan dagelijks wisselen en bestaat uit een 4/6/8 gangen menu. Én, Ieder gerecht op de kaart heeft een eigen bier- en wijnpairing. 

Bar Alt is neergestreken op het Stadionplein in Amsterdam-Zuid, centraal gelegen voor de Amsterdammer en makkelijk bereikbaar vanaf de A10. 

Open: Maandag – Zaterdag  // Gesloten: Zondag  //  15.00 – 00.00 uur