Een alcoholvrij amberbier: tot voor kort waren er niet veel in België. Met Barbo komt hier nu verandering in. Het in West-Vlaanderen gebrouwen alcoholvrije bier is volledig klaar om zijn intrede te doen in de alcoholvrije biermarkt. Door een uniek brouwproces weten de bierbrouwers van Bar Belge de smaak van alcoholvrij bier minder zoet te houden. Bovendien ligt het aantal calorieën daardoor gevoelig lager in vergelijking met andere alcoholvrije bieren.

“Een gezond bier zonder in te boeten op de beleving van een authentieke smaak. Noem het een unguilty pleasure”, zegt Wouter Casteleyn, de man achter Bar Belge. Tournée minérale gaat in België van start en dus is het zoeken naar een alcoholvrij alternatief. Wie zijn oog daarbij op alcoholvrij bier laat vallen, botst maar al te vaak op bieren die systematisch veel zoeter zijn dan traditionele bieren. Alcoholvrij bier zit al een tijdje in de lift, zo bewijzen ook de grote merken die met een alcoholvrij alternatief naar buiten zijn gekomen. Het was dus nog steeds wachten op een zwaarder, minder zoet en authentiek bier dat toch alcoholvrij is. De West-Vlaamse ambachtelijke brouwer Bar Belge neemt die uitdaging graag aan en stelt hun nieuwe alcoholvrije amberbier Barbo (0,14%) voor.

Unguilty pleasure

Anders dan de meeste alcoholvrije bieren kiest Barbo voor natuurlijke suikers, verkregen via moutgisting, in plaats van de toevoeging van suiker als vervangmiddel. De keuze voor dit productieproces geeft het amberbier zijn vertrouwde kleur. In plaats van toegevoegde suikers zorgt een kruidenmix voor een herkenbare, authentieke biersmaak. Met een verwaarloosbare 0,14% alcohol is het bier compleet veilig voor zwangere vrouwen en achter het stuur. Bovendien doe je je lichaam een plezier want zonder alcohol houdt je lichaam minder vet vast. Ook andere alcoholvrije bieren zet Barbo buitenspel want het bevat slechts 80 kilocalorieën door het lage suikergehalte. Wouter Casteleyn, de man achter Bar Belge: “Met Barbo geniet je van een gezond bier zonder in te boeten op de beleving van een authentieke smaak. Noem het een unguilty pleasure. Barbo is een uniek amberbier op de Belgische markt. Het is alcoholvrij en dus voor iedereen toegankelijk maar met een zeker rock ’n roll-gehalte.” Barbo zal in de toekomst beschikbaar zijn in grote flessen, die doen denken aan tafelbier en het nostalgische familiegevoel dat daar onlosmakelijk mee verbonden is.