Op zaterdag 28 juli 2018 wordt de tap opengezet bij de Beerlovers Bar in Antwerpen. Lokale barman Dylan Verduyn viert die avond zijn 10.000ste bierbeoordeling op Ratebeer, een website waar beergeeks naar hartenlust talloze bieren en relevante locaties kunnen scoren. Naar aanleiding daarvan werden er 10 unieke brouwsels gecreëerd in samenwerking met tien brouwerijen van over heel de wereld.

Naar Ratebeertraditie wordt er voor de 10.000ste beoordeling een bijzonder bier gebrouwen voor de recensent. Beergeek en mankracht achter Siris About Beer Dylan Verduyn zag het net wat grootser. “Ik ben een partnerschap aangegaan met maar liefst tien bijzondere brouwerijen over heel de wereld, van een lokale Antwerpse brouwerij tot een van de meest gegeerde brouwerijen in Amerika. Elke brouwerij voorziet op zaterdagavond in de Beerlovers Bar een buitengewoon brouwsel, allen in een andere bierstijl”, vertelt Dylan enthousiast. Die tien bieren krijgen eveneens een unieke naam. Elk bier wordt vernoemd naar een bepaald muzieknummer dat past bij de brouwerij, en vanzelfsprekend maken deze songs ook deel uit van de playlist van die avond.

Van 10.000 naar 10 bijzondere bieren

Het partnerschap met deze 10 brouwerijen gebeurde niet zomaar. “Ik koos bewust voor de kleine, zelfstandige brouwerijen die elke keer opnieuw onberispelijke kwaliteit leveren”, aldus Verduyn. Een samenwerking met de bewonderenswaardige personen achter die brouwerijen was dan ook een kans die hij met twee handen greep. Verder ging Verduyn samen in zee met een Amerikaanse meadery, voor een verrassende smaak als elfde brouwsel. De 10 bieren:

Brouwerij Brochus Antwerpen, BE 3.0

The Ministry of Belgian Beer Gent, BE Give My People Black

Brouwerij Frontaal Breda, NL When I Want To Be

Brouwerij Alvinne Moen, BE Made To Rest

Laugar Brewery Gordexola, ES Beer Of The Dark

Totem Beer Evergem, BE Blow Your Trumpets Ymir 

Tall Poppy Brewing Company (i.s.m. Dr. Beer & Siris About Beer) Kontich, BE Come On Brown

Vleesmeester Brewery Edegem, BE Haze Of Spades

Vrijstaat Vanmol Eizeringen, BE Me Against IBU

Brouwerij Oud Beersel Beersel, BE Brett Of Celebrity

Superstition Meadery Arizona, VS Freak-Like Bee

Ratebeer

Op Ratebeer kunnen beergeeks en alle andere bierenthousiastelingen ontelbare bieren beoordelen en anderen informeren over smaken, geuren en kleuren. Aan de hand van deze ratings worden regelmatig titels zoals ‘Beste café ter wereld’ en ‘Beste bier ter wereld’ uitgedeeld. Titels die het Belgische café ‘In de verzekering tegen de grote dorst’ en de Belgische ‘Trappist Westvleteren 12’ verschillende keren al hebben gekregen.

Beerlovers Bar

De Beerlovers Bar, een bierspeciaalzaak op het De Coninckplein in Antwerpen, opende twee jaar geleden de deuren. Het unieke café met meer dan 150 bieren op fles en twaalf wisseltaps met opmerkelijke bieren, hebben de bar de nodige internationale bekendheid bezorgd. De Beerlovers Bar wordt op Ratebeer.com momenteel als de 58ste beste bierbestemming ter wereld vermeld. 

Siris About Beer

Siris About Beer, opgericht door Dylan Verduyn, organiseert workshops rond bier, waarbij de deelnemers op een recreatieve wijze bijleren over bier. Verduyn focust zich in elke workshop telkens op een ander aspect van bier: verschillende bierstijlen, unieke biersmaken, de aangrijpende geschiedenis van het bier, foodpairings, enzovoort.