Het regent prijzen in Bavikhove. Amper een maand nadat Bavik Super Pils een gouden medaille kreeg op de World Beer Challenge, kaapt het bier nu de eerste  prijs weg op de prestigieuze World Beer Awards in Londen als beste pils van België. Bavik Super Pils neemt het als beste pils van België nu op tegen de winnaars uit andere landen en maakt nog steeds kans op de titel beste pils ter wereld.

“We scoren al langer bij de bierkenners die hun weg vinden naar onze ongepasteuriseerde pils, maar deze internationale erkenning als beste pils doet deugd”, klinkt het bij Brouwerij De Brabandere. Bavik Super Pils kreeg van de jury meer punten dan bijvoorbeeld Maes Pils en Cristal. “Alle bieren worden blind geproefd en beoordeeld door bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld”, verduidelijkt Albert De Brabandere, zaakvoerder van de brouwerij. “Daarom zijn de World Beer Awards internationaal hoog aangeschreven en worden ze beschouwd als de Oscars onder de bierprijzen.”

Volgens de brouwerij ligt het geheim van Bavik Super Pils vooral in het feit dat het bier bij productie niet gepasteuriseerd wordt en dus steeds verser dan vers uit de brouwerij vertrekt. “In tegenstelling tot alle andere Belgische pilsbieren verhitten we het bier niet op het einde van het brouwproces omdat we vinden dat dit de smaak teveel beïnvloedt. We gebruiken de beste hop die een fijne bitterheid achterlaat. Mochten we kiezen voor pasteurisatie, dan smelten de restsuikers en smaakt het bier zoeter waardoor de smaak van de hop verloren gaat. Als je een goed bier brouwt in perfect hygiënische omstandigheden, hoef je het nadien niet te pasteuriseren om eventuele infecties voor te zijn. Zo behouden we onze unieke smaak.”

Bavik Super Pils is niet het enige bier van Brouwerij De Brabandere dat met een medaille ging lopen. Ook RED by Petrus werd gelauwerd als beste Belgisch fruitbier en het typische foederbier Petrus Aged Pale kreeg voor het tweede jaar op rij goud in de categorie op hout gerijpte bieren.

Het volledige overzicht:

  • Bavik Super Pils kreeg een gouden medaille en is bovendien country-winner Belgium in de categorie ‘Lager’
  • RED by Petrus kreeg een gouden medaille en is bovendien country-winner Belgium in de categorie ‘Flavoured – Fruit & Vegetable’
  • Petrus Aged Pale kreeg een gouden medaille in de categorie ‘Sour and Wild Beer’ – gerijpt op foeders met wilde gisten