Tijdens de derde editie van de Belgium Beer Week worden bierliefhebbers een hele week uitgenodigd om te genieten van de smaakvolle en rijke Belgische biercultuur. Met meer dan 130 verschillende evenementen is er voor elke bezoeker en bierkenner heel wat te beleven. Nieuw dit jaar is dat er ook enkele evenementen buiten België plaatsvinden en je de Belgium Beer Week ook in andere landen kan beleven.

De Belgium Beer Week wordt georganiseerd door non-profitorganisatie en online beer magazine Beer Idiots. Zij zorgen voor de algemene organisatie en communicatie van de Belgium Beer Week waarna partners uit de bierwereld zich laagdrempelig kunnen aanmelden om ook een event te organiseren tijdens het festival. Dit resulteert in een 130-tal evenementen waarbij de bezoekers de biersfeer kunnen beleven in tal van biercafés, brouwerijen en restaurants. Zo zijn er blinde proeverijen, food pairing sessies, gegidste brouwerijbezoeken en tal van andere activiteiten.

Biercultuur en musea
Voor de derde editie van de Belgium Beer Week worden ook de cultuur en geschiedenis van het bierbrouwen extra in de verf gezet. Biermusea openen hun deuren en voorzien onder meer lezingen en rondleidingen over de opkomende discipline van de bierarcheologie.

BXLBeerFest
Het laatste weekend van de Belgium Beer Week is er ook een partnership met BXLBeerFest dat op 27 en 28 augustus plaats vindt op de site van Tour&Taxi’s in Brussel. Het BXlBeerFest ontvangt meer dan 60 Belgische en internationale artisanale brouwers die samen met de partners van Belgium Beer Week extra events zullen aanbieden zoals tap takeovers, bierrondleidingen en zoveel meer. Ahmed ElAmin is één van de organisatoren van de Belgium Beer Week. “De Belgische biercultuur wordt door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Dit jaar kijken we ernaar uit om een verbazingwekkende reeks evenementen aan te bieden die deze ongelooflijk rijke cultuur tastbaarder maakt voor bezoekers.”