Op dinsdag 10 mei gaat de zesde editie van de Dutch Craft Beer Conference 2022 van start in het NBC congrescentrum in Nieuwegein. Een evenement voor iedereen met een passie voor bier. Er is een divers en boeiend programma en aanmelden is nog mogelijk via de site: www.craftbrouwers.nl/register/. Zowel leden van de branchevereniging CRAFT als niet-leden zijn van harte welkom.

Inspireren en informeren

Onder het thema GOOD TO GREAT oftewel: Hoe transformeer je van een goede brouwerij naar een geweldige brouwerij, wil CRAFT bezoekers naast informeren bovenal inspireren. Bezoekers kunnen zich een dag lang vermaken en het programma biedt voor eenieder wat wils! Gedurende de dag vinden er uiteenlopende activiteiten plaats, verdeeld over meerdere tijdsvlakken. Er is volop ruimte om naar eigen wens en inzicht workshops en lezingen te volgen. Dit biedt de mogelijkheid om een activiteit te kiezen die aansluit bij de eigen informatiebehoefte.

Sprekers uitgelicht
CRAFT heeft tijdens dit congres een groep zeer uiteenlopende en boeiende sprekers. Hieronder alvast een tipje van de sluier:

Kom luisteren en laat je inspireren door: Arvid Bergström, internationaal Biersommelier en docent bieropleiding StiBON. Hij geeft antwoordt op de vraag: ‘Hoe proef je bier met een ‘foutje’?

Wil je echter meer weten over bier brouwen met een Meura filter, volg dan de lezing van Stefan Duurkoop (Stadsbrouwerij Wageningen) en Wietse Postma (Brouwerij Homeland) en ontdek zo de voor- en nadelen van dit filter.

Wel eens gehoord van de echte Berliner Weisse? Ulrike Genz, oprichtster van brouwerij Schneeeule neemt je mee in haar missie om de echte Berliner Weisse terug te geven aan Berlijn en de wereld. Een verhaal met passie!

Zit je met de vraag hoe je van een plan tot een levensvatbare brouwerij kunt komen? Volg dan de lezing van Maurice Diks, eigenaar van Tesselaar Familiebrouwerij Diks. Hij neemt je mee op reis en bespreekt diverse invalshoeken om tot resultaat te komen.

Meer informatie over het programma en alle sprekers kun je vinden op de website: www.craftbrouwers.nl/programma-2/

Overige activiteiten
Net als vorige edities is er ook dit jaar weer een informatiemarkt. Tientallen binnen- en buitenlandse leveranciers van brouwproducten en –diensten presenteren zich op de beursvloer. Nieuw dit jaar is het sociale programma. Dit programma vindt plaats op maandag 9 mei 2022, de dag vóór de conferentie. Het is een middag- en avondvullend programma dat de ultieme gelegenheid biedt om te netwerken en kennis te delen. Kijk voor meer informatie op de website.

Over het congres

CRAFT is de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland. Zij organiseren ieder jaar de Dutch Craft Beer Conference. Het is een jaarlijks evenement, dat zich richt op het delen van kennis tussen brouwers onderling en tussen brouwers en leveranciers. Naast een boeiend programma biedt het bezoekers ook volop ruimte om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en te netwerken.