CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen, kondigt een nieuwe voorzitter aan: Bernd Beersma (47). Beersma heeft geruime tijd bestuurlijke ervaring opgedaan in de vereniging sinds zijn benoeming als bestuurslid van CRAFT in 2018. Zijn betrokkenheid bij de vereniging gaat echter verder terug. Met zijn inzet voor de Dutch Craft Beer Conference (DCBC) stond hij aan de wieg van dit grootste jaarlijkse evenement voor professionele brouwerijen in Nederland. Buiten CRAFT is Beersma onder andere bekend als brouwer en mede-eigenaar van Pigs & Bears Brewing Co. uit Wolvega.

“CRAFT heeft zich ontwikkeld van de vereniging voor kleine brouwerijen tot een serieuze branchevereniging die een gesprekspartner is voor de overheid. We gaan ons samen met onze leden nog meer inzetten voor de diversiteit, de kwaliteit en onafhankelijkheid van het Nederlandse bierlandschap”, aldus Beersma.

Beersma is de opvolger van Jos Oostendorp, die deze maand is afgetreden. “De afgelopen jaren heb ik ervaren dat samen verantwoord genieten van onze prachtige bieren bijdraagt aan een positieve samenleving. Een samenleving waarin begrip voor elkaar en een gevoel van geluk de boventoon voeren. Ik vond het waardevol hier als voorzitter van onze branchevereniging een bijdrage aan te mogen leveren”, voegt Oostendorp toe.

Beersma is op de Algemene Ledenvergadering van CRAFT op 24 juni jl. in Groenlo geïnstalleerd. Op dezelfde vergadering werd Raymond van der Laan herkozen als bestuurslid PR & Communicatie. Hans Noorman trad toe tot het bestuur. Noorman is biersommelier, brouwer en als docent verbonden aan de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON). Hij zal in het bestuur van CRAFT de functie van penningmeester vervullen. Leden zullen Noorman vooral kennen van zijn inzet voor de DCBC, en als brouwer/medeoprichter van Brouwerij Avereest uit Dedemsvaart. “CRAFT is voor mij een vereniging met bijna 200 leden die passie hebben voor bier. Het is een gezonde vereniging, die er goed opstaat. Mijn drijfveer is om de vereniging de komende tijd nog sterker te maken. Het is van belang dat we gehoord worden in de politiek”, aldus Noorman.