Donderdag 24 mei vindt de opening plaats van de 7e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In Den Haag  start dan het Nederlands Bierproeffestival. Kersverse Nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch slaat dit jaar voor de eerste keer in de Grote Kerk het eerste vat aan samen met Henri Reuchlin, voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier. Tijdens de opening wordt tevens het Beste Bier van Nederland 2018 bekendgemaakt. Op het Nederlands Bierproeffestival staan ruim 43 Nederlandse brouwers met zo’n 250 soorten verschillende bieren, meerdere foodtrucks en zijn er diverse masterclasses te volgen. Meer informatie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Uitreiking Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2018’

Tijdens de Opening van de Week van het Nederlandse Bier wordt de prestigieuze prijs ‘Beste Bier van Nederland 2018- Mitra Award’ van de Dutch Beer Challenge uitgereikt. Dit jaar deden er maar liefst 67 brouwerijen mee in 25 verschillende biercategorieën. De winnaars van de categorieën werden reeds in maart onthuld. Maar, welk bier de titel ‘Beste Bier van Nederland 2018’ krijgt, wordt bekendgemaakt op 24 mei tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier.

Lancering Bier Butlerapp

Omdat er nog weinig bekend is over hoe je bier goed kunt combineren met eten hebben de brouwers van Nederland een nieuwe app ontwikkeld; De Bier Butler. Door de Bier Butler te openen en aan te geven welk gerecht je gaat eten, geeft de Bier Butler hier direct een bieradvies bij. De brouwers van Nederland lanceren deze unieke app tijdens de opening op 24 mei. Vanaf 22 mei is het mogelijk de app alvast te downloaden ter voorbereiding voor de Week van het Nederlandse Bier. De Bier Butlerapp is een onderdeel van de campagne ‘Dat Smaakt naar Bier’, die de brouwers van Nederland in 2017 zijn gestart.

Week van het Nederlandse Bier & Nederlands Bierproeffestival

Van 24 mei t/m 3 juni vindt voor de 7e keer de Week van het Nederlandse Bier plaats. Tijdens de Week kan men in heel Nederland de veelzijdigheid van Nederlands bier ontdekken tijdens o.a. workshops, festivals, proeverijen, bierwandelingen, rondleidingen in brouwerijen en bierdiners. De week wordt traditiegetrouw geopend met het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag (24 t/m 26 mei), waar bezoekers kunnen genieten van zo’n 250 Nederlandse bieren gepresenteerd door ruim 43 brouwers en diverse masterclasses. De Week van het Nederlandse Bier wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen van 28 mei t/m 3 juni. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek.