Bier staat steeds vaker bij de maaltijd op tafel. In steeds meer horecagelegenheden worden bier en gerechten met elkaar gecombineerd. Ook thuis wordt steeds meer geëxperimenteerd, zo blijkt uit het jaarlijkse Nationaal Bieronderzoek. De Bier Butler App speelt in op deze ontwikkeling en deze handige tool heeft iets nieuws: een online cursus Bier en Spijs, waarin je de uitgangspunten leert van hoe bier en eten elkaar kunnen versterken.

Met de Bier Butler App haakten de Brouwers van Nederland vorig jaar in op de trend ‘Bier en Eten’. “In deze handige app kun je bier met gerechten combineren en andersom. Heel simpel en eenvoudig. Daarnaast staat de app vol met inspirerende receptenvideo’s, waarmee je zelf aan de slag kunt”, vertelt Cees-Jan Adema, directeur van de Nederlandse Brouwers.

De Bier Butler App, inclusief de cursus, is te downloaden via de Apple Store en Google Play. Met de feestdagen in het vooruitzicht is de Bier Butler een handig instrument om familie en vrienden te verrassen met bier op tafel in combinatie met smakelijke gerechten.