In 2020 staan Leuven en Vlaams-Brabant weer volop in het teken van bier. Er valt voor de liefhebber van alles te beleven in brouwerijen, met bierfiets- en wandelroutes, op festivals en andere bierevenementen. In Leuven vinden in april maar liefst drie speciale bierweekenden plaats.  In Vlaams-Brabant wordt bier het hele jaar in de kijker geplaatst. 

Op 4 en 5 april kun je je hart ophalen op The Leuven Innovation Beer Festival in de Hoorn Brouwerij. Ambachtelijke brouwerijen van over de hele wereld presenteren daar hun innovatieve bieren.Op 17  en 18 april kun je Food & Hops bezoeken in het centrum van Leuven. Leuvense topchefs werken daar een goddelijk gerechtje uit op maat van en in combinatie met een specifiek bier.

En op 27  en 28 april ku je het  Zythos Bierfestival in de Brabanthallen bezoeken. Dit is het grootste bierproeffestival van Belgische bieren in Europa. Meer dan 100 Belgische brouwers laten je proeven van meer dan 500 bieren.

Om de twee jaar organiseert vzw Het Geuzegenootschap het Internationaal Geuze en Kriek Festival, in de volksmond beter gekend als de ‘Nacht van de Grote Dorst’. De 9de editie vindt plaats op vrijdag 24 april 2020 in de schaduw van de kerktoren van Itterbeek. De traditionele lambiekbieren zijn uniek. Nergens ter wereld, tenzij in het Pajottenland en de Zennevallei, vindt men zo een concentratie aan brouwerijen die het eeuwenoude procédé van spontane gisting nog toepassen. Lambiek en geuze zijn waarachtig Brabants erfgoed. Dit evenement is om het andere jaar en wisselt af met het legendarische openbrouwerijenweekend ‘Toer de Geuze’.

Dit jaar wordt op zaterdag 25 april ook het Lekker Vlaanderen Flemish Foodpairing Festival georganiseerd. Tijdens dit gezellige familie-evenement zal een keur aan eetstanden de festivalweide innemen. De liefhebbers kunnen er zich te goed doen uitgelezen hapjes. Ze zullen ook kunnen genieten van heerlijke ambachtelijke bieren aan de streekbierenbar.