StiBON Bieropleidingen, de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, heeft begin dit jaar het keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) behaald. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt.

Om in aanmerking te komen voor het NRTO-keurmerk heeft StiBON bieropleiding een audit door een onafhankelijke certificerende organisatie met goed gevolg afgelegd. “Het is een bevestiging dat StiBON aan hoge eisen voldoet wat betreft transparantie over opleidingen, dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van de medewerkers”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON. “Dat NRTO daarbij breder kijkt dan alleen onze eigen sector en volstrekt onafhankelijk is, maakt het keurmerk voor ons des te meer waardevol.”

StiBON Bieropleidingen is één van de weinige opleidingen, actief in de biersector, die het onafhankelijke NRTO-keurmerk heeft behaald. De kern van het opleidingsprogramma van StiBON bestaat uit opeenvolgende opleidingen bierambassadeur niveau 1, bierambassadeur niveau 2 en tenslotte internationaal biersommelier. De opleidingen zijn gericht op bierprofessionals of zij die dit ambiëren te worden. Mensen die de opleiding uit serieuze hobby wensen te volgen zijn ook van harte welkom. Daarnaast organiseert StiBON nog meer opleidingen, vaak in samenwerking met andere organisaties. Zo gaat 24 januari een specialisatie Bier en Spijs van start in samenwerking met de Academie van Gastronomie. Ook organiseert StiBON samen met Lentiz Cursus & Consult een MBO4-opleiding tot brouwer. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.