Bierbrouwerij Gulpener bouwt in Gulpen een nieuw brouwhuis aan de overkant van de Rijksweg. Dit betekent dat het bier straks via bierpijplijnen boven de weg naar de bottelarij getransporteerd moet worden, zo meldt Dagblad De Limburger. De gebouwen aan weerszijden van de drukke Rijksweg worden straks verbonden met een leidingenbrug. Een overspanning van twee meter breed en ongeveer anderhalve meter hoog waarin iets van veertien buizen en pijpen weggewerkt kunnen worden. Niet alleen het bier maar ook mout, bostel en andere ingrediënten worden zo van de ene naar de andere plek getransporteerd.

De buizenbrug wordt ongeveer acht meter hoog en verbindt de zolder van het Familiehuis met de brouwerij aan de overkant. Door de brug zo hoog te maken, kan het verkeer er makkelijk onderdoor. De kleur wordt aangepast aan de omgeving. Daarbij zal de brouwerij in overleg treden met de Monumentencommissie. Dat is ook nodig omdat zowel het Familiehuis als de brouwerij zelf een erkend Rijksmonument is. Elke aanpassing daarvan moet hoe dan ook eerst voorgelegd worden aan de Monumentencommissie.

De brouwerij heeft in eerste instantie gekeken of het nieuwe brouwhuis naast het bestaande kan worden gebouwd. De ruimte is daar echter zeer beperkt. Aan de overkant van de Rijksweg heeft het bedrijf daarentegen ruimte te over. Het nieuwe brouwhuis, dat energieneutraal wordt, moet medio volgend jaar klaar zijn. De bouw start in het najaar. De vergunningen zijn inmiddels aangevraagd.