Restaurant Robuust in Vollenhove (Overijssel) is per 10 februari 2025 opgenomen in restaurantgids Gault&Millau. Robuust is een eigenzinnig fine-dining-restaurant dat bekend staat om de creatieve keuken, warme huiselijkheid, goede prijs-kwaliteitverhouding, mooie wijn-spijscombinaties, de onderscheidende bierkaart en treffende bier-spijscombinaties. Onder het eigen bierlabel ‘Rock on Brewing’ worden zelfgebrouwen speciaalbieren uitgebracht. Het restaurant van Peter Ian en Raimon Pot debuteert in de toonaangevende gids met 13 punten op een schaal van 20 én de vermelding lievelingsadres.

Robuust werd eerder al opgenomen in de Michelingids. Voor chef-gastheer en bierambassadeur Peter Ian (34) en chef Raimon (32) Pot is het de tweede erkenning van een toonaangevende restaurantgids binnen anderhalf jaar. Het kookniveau van hun restaurant Robuust was in augustus 2023 voor Michelin al aanleiding om het op te nemen in hun selectie van aanbevolen restaurants.

13 punten en lievelingsadres

Raimon Pot: “Toen we een uitnodiging kregen om de lancering van de Gault&Millau-gids 2025 in Utrecht bij te wonen, wisten we dat we in de gids opgenomen zouden worden, maar nog niet hoe. Tijdens de ceremonie bleek dat Robuust gewaardeerd is met 13 punten op een schaal van 20. Daarbij kregen we als waardering een zogenaamde koksmuts, die staat voor een ‘goed tot zeer goed restaurant’. Als kers op de taart zijn we ook nog eens ‘hartendief’, oftewel lievelingsadres. Gault&Millau prijst onder meer de creatieve bereidingen en de mate van gaarheid van de gerechten. Ook de wijn-spijs-combinaties en de bieren krijgen een pluim.”

Waardering voor werk

“We zijn ontzettend blij en trots dat we na de erkenning van Michelin, ook van Gault&Millau waardering krijgen voor ons werk”, aldus Peter Ian Pot. “Ons restaurant is onze grote passie en het is geweldig dat we deze erkenning krijgen voor iets wat wij met heel veel plezier doen, namelijk onze gasten een fijne gastronomische avond bezorgen in een ontspannen sfeer.”

In 2026 verhuizing

De waardering komt op het moment dat hard gewerkt wordt aan de bouw van het nieuwe restaurant van de broers, dat gerealiseerd wordt op de plek het voormalige iconische café de Moespot in het buurtschap Moespot even buiten Vollenhove. In en naast de voormalige paarden- en koeienstal wordt een gloednieuw restaurant gerealiseerd met een open keuken. Peter Ian Pot: “Op deze prachtige ruime en landelijke locatie kunnen we onze ambitie realiseren om het kookniveau naar een nog hoger plan te tillen en om onze gasten nog meer beleving te geven. We hopen in de tweede helft van 2026 hier naartoe te kunnen verhuizen.”

Over restaurant Robuust
Gastheer-chef en bierambassadeur Peter Ian (34) en chef Raimon (32) Pot werkten in de keukens van toprestaurants in Noordoost-Nederland voor zij in 2017 hun eigen restaurant Robuust in Vollenhove (Overijssel) openden. Robuust is een eigenzinnig fine-dining-restaurant dat bekend staat om de creatieve keuken, warme huiselijkheid, goede prijs-kwaliteitverhouding, mooie wijn-spijscombinaties, de onderscheidende bierkaart en treffende bier-spijscombinaties. Onder het eigen bierlabel ‘Rock on Brewing’ worden zelfgebrouwen speciaalbieren uitgebracht. In de tweede helft van 2026 verhuist Robuust naar een landelijke locatie in het buurtschap Moespot even buiten Vollenhove, waar in en naast de voormalige stal van het iconische café Moespot een gloednieuw restaurant gerealiseerd wordt. Robuust is lid van restaurantvereniging Euro-Toques, de vereniging voor restaurants die ambachtelijk, seizoensgebonden en duurzaam werken.