Op dinsdag 21 januari 2020 organiseert CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, de vierde editie van de Dutch Craft Beer Conference in de Fokker Terminal in Den Haag. Dit jaarlijks terugkerende evenement draait om kennisuitwisseling tussen brouwers onderling en brouwers en leveranciers. In de editie van 2020 staat de vraag centraal of de Nederlandse craftbrouwerijen het grote publiek voor zich weten te winnen.  

Met het thema ‘Big ambitions’ zoomt CRAFT in op de snelgroeiende craftbranche. De branche groeit hard, maar de grote vraag is: weten de craftbrouwers het grote publiek voor zich te winnen of blijven ze een liefhebbersclub? Voordat Nederland definitief is veroverd, moet er nog flink worden doorgepakt.

Groeiscenario’s
Verschillende sprekers belichten vanuit diverse kanten dit vraagstuk. Zo presenteert de Duitse onderzoeksjournalist en auteur van het boek ‘The Beer Monopoly’ Ina Verstl de toekomst van de Nederlandse craftbranche aan de hand van concrete groeiscenario’s en -strategieën van craftbrouwers in andere landen. Zij is een van de keynote-sprekers van deze dag, naast bierambassadeur Rick Kempen.

Workshops
Net zoals voorgaande jaren kunnen bezoekers dit jaar ook kleinschalige workshops volgen. Een van de workshopleiders is Jean-Paul Rutten (Gulpener Bierbrouwerij). Tijdens zijn workshop vertelt hij meer over het meest duurzame brouwhuis van Nederland. Verder gaat Peter Rouwen (mede-oprichter Brouwopleiding Nederland) met zijn workshop in op brouwerijmanagement. Meer professionaliteit heeft ook invloed op de managementtaken van de craftbrouwers. Denk hierbij aan de omgang met het personeel, cao en pensioen. Het hele programma is te vinden op de website.

Beurs
Naast het volgen van workshops en lezingen zijn er tientallen leveranciers van brouwproducten en -diensten die zich presenteren op de beurs. Brouwers kunnen hier ook terecht met praktische vragen. Het congres is zowel toegankelijk voor leden van CRAFT als niet-leden en Nederlandse als buitenlandse brouwers.

Over CRAFT
De Dutch CRAFT Beer Conference wordt georganiseerd door CRAFT. CRAFT is de branchevereniging voor onafhankelijke craftbrouwers in Nederland en bestaat sinds 2003. Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot het grootste samenwerkingsverband van onafhankelijke bierbrouwerijen. CRAFT investeert actief in de promotie van craftbier en in haar leden. Parallel hieraan worden initiatieven genomen die moeten leiden tot verdere professionalisering en innovatie bij de achterban.