In de zoektocht naar het creëren van een echte Nederlandse tripel hoefden de brouwers van Big Belly Brewing uit Breda niet ver van huis. Lokaal Appelsap van Appelaere bracht de smaak waar ze naar opzoek waren. Adam is naast de verrijking van Appelsap op smaak gebracht met Calypso-hop. Deze hopsoort kenmerkt zich door aroma’s van Appel en Peer. Het bier bevat 8,5% alcohol en is, zoals alle bieren van Big Belly Brewing, gebrouwen met lokaal geproduceerde mouten van The Swaen. De introductie van Adam vindt 10 en 11 augustus plaats bij bierfestival HOP in Rotterdam.

Big Belly Brewing bestaat inmiddels meer dan twee jaar en heeft in die tijd een ruim assortiment bieren op de markt gezet. Met het door-ontwikkelen van hun assortiment, die naast het vaste assortiment bestaat uit seizoensbieren en specials zoals de hop-serie ‘Ahanu’, zagen ze een gat in hun vaste opstelling. “Als biermerk uit Breda verwachten onze fans toch echt een Tripel van ons”, zegt Tom Hensen, mede-eigenaar van Big Belly Brewing. “We wilden geen standaard Belgische Tripel, die zijn er in overvloed, dus hebben we een proefavond ingelast om inspiratie op te doen. Na veel notities, ideeën en evenveel geproefde bieren, besloten we dat het een Nederlandse Tripel moest worden. Maar wat is Nederlands? We waren er vrij snel uit dat dit door toevoeging van lokaal geproduceerde Appelsap moest gebeuren en kwamen uit bij de beste maker hiervan, Appelaere! We zijn zeer vereerd dat ze met ons samen wilden werken om dit prachtige bier te creëren.” 

Adam is naast de verrijking van Appelsap op smaak gebracht met Calypso-hop. Deze hopsoort kenmerkt zich door aroma’s van Appel en Peer. Het bier bevat 8,5% alcohol en is, zoals alle bieren van Big Belly Brewing, gebrouwen met lokaal geproduceerde mouten van The Swaen. Ook kenmerkend voor Big Belly Brewing zijn de legendes en prachtige illustraties op het etiket. Het verhaal van Adam verteld over zijn tijd in ‘the garden of Eden’ en waarom Eva niet meer naakt rond wilde lopen… De introductie van Adam vindt 10 en 11 augustus plaats bij bierfestival HOP in Rotterdam, waarna het beschikbaar zal zijn bij de betere slijters, supermarkten en horeca door Nederland.