Na twee jaar staan de brouwers en de bierdrinkers te popelen om tijdens het Nederlands Bierproeffestival 2022 weer van vele soorten bieren te genieten. Het Bierproeffestival is van 19 tot en met 21 mei in de Grote Kerk in Den Haag. Dit jaar is er een recordaantal van bijna 50 brouwerijen op het Nederlands Bierproeffestival. Nog nooit namen zoveel brouwerijen, afkomstig uit bijna heel Nederland, deel aan het festival. Iedereen heeft er duidelijk weer zin in.

Het Nederlands Bierproeffestival vormt traditioneel de opening van de Week van het Nederlandse Bier. Drie dagen lang kan de bierdrinker in de Haagse Grote Kerk genieten van de rijkdom die de Nederlandse brouwerijen te bieden hebben. Directeur Nederlandse Brouwers Lucie Wigboldus: “Na twee jaar hebben we weer heel veel zin in het Bierproeffestival. Zodra het kon hebben we besloten om het festival te organiseren. We merken dat iedereen er ontzettend veel zin in heeft. We zien het aan de kaartverkoop. Vele biergenieters hebben al kaarten gekocht. En zeker ook aan de brouwers. We hebben een record aantal aanmeldingen gekregen. Met passen en meten heeft iedereen een plaats in of rondom de Grote Kerk gekregen. We willen met zoveel mogelijk brouwers de bezoekers laten genieten van heerlijke bieren.”

De in totaal 48 brouwerijen staan voor de diversiteit die zo kenmerkend is voor de Nederlandse biersector. Van kleine tot grote brouwerijen. Uit bijna alle provincies. Met uiteenlopende bieren, van alcoholvrij tot speciaalbier. Binnekort worden de bieren bekend die op het festival te krijgen zijn. Naar verwachting zullen dit meer dan 250 verschillende bieren zijn. Tickets voor het festival zijn te koop via www.weekvanhetnederlandsebier.nl

In de Week van het Nederlandse bier werken Nederlandse Brouwers en CRAFT samen. Tijdens deze week staat de Nederlandse Biercultuur en sector centraal. De Week van het Nederlandse Bier wordt van 26 tot en met 29 mei afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. Tijdens die dagen openen overal in Nederland brouwerijen hun deuren om mensen kennis te laten maken met het prachtige ambacht van bierbrouwen en om hen daar ook van te laten genieten.