Bijna 500 wielrenners finishten 16 juni jl. op spectaculaire wijze dwars door de brouwerij tijdens de Maximus Ride van wielrenclub de Maximus Stampers uit Utrecht. Het was de eerste keer dat deze jaarlijkse wielerronde met een finish langs de bar en brouwketels van de Maximus-brouwerij besloten werd. Het bleek een groot succes bij het deelnemersveld variërend in leeftijd van 12 tot 70+ en de toeschouwers. Na de rit werd samen o.a. de ‘Viets’ gedronken, de brouwerij Radler van Pandora bier en citroenlimonade.

De Maximus Ride is een jaarlijks wielerfestijn met start en finish in Utrecht Leidsche Rijn, waarbij fietsers van een route van 85, 125 of 160 kilometer kunnen genieten. Via de Ride wordt ook een lokaal goed doel ondersteund, waarbij de opbrengsten dit jaar naar kinderfietsen voor de speeltuinen in Leidsche Rijn gaan.

Over Maximus Stampers
Maximus Brouwerij is de thuisbasis van de Maximus Stampers, haar nog steeds groeiende wielrenclub met inmiddels meer dan 450 leden. Vanaf de brouwerij vertrekken in het fietsseizoen elke woensdagavond en zondagochtend verschillende groepen voor een tocht in de regio. Daarnaast worden vele evenementen georganiseerd, waaronder de jaarlijkse Maximus Ride.

Over Maximus Brouwerij
Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaalbieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en met gezelligheid samenbrengen en verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een re-integratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.