Bird Brewery is maar liefst zeven keer in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze World Beer Awards 2019. Het is daarmee één van de grote winnaars van ‘s werelds grootste bierverkiezing. Vorig jaar vielen ze tijdens deze belangrijke verkiezingen ook al vijf maal in de prijzen.

De World Beer Awards vindt jaarlijks plaats. Vanuit de hele wereld zenden brouwerijen hun bieren in, waarna een vakkundige jury de bieren blind beoordeelt. Bird Brewery viel dit jaar in de prijzen met:
Fuut Fieuw (Country Winner) – Session
Nog Eendje (Country Winner) – Belgian Style Ale
Datisandere Koekoek (Country Winner) – Saison
Vink Heerlijk (Gold medal) – IPA | American Style
Nognietnaar Huismus (Country Winner) – American Style Brown Ale
Datsmaaktnaar Meerkoet (Country Winner) – Experimental
Apres Kievit (Country Winner) – English Style Brown Ale | Strong

Internationale top
“Dit hadden we niet verwacht. Zoveel prijzen pakken en dan ook nog eens met onze nieuwe seizoensbieren. Fantastisch!”, vertelt mede-oprichter Ralph enthousiast. “Wij merken dat we als brouwerij steeds meer impact maken. Met onze prijswinnende bieren, maar ook door bewust om te gaan met de natuur. Sinds kort werken we samen met heel veel Groene Nesten. Voor elke liter van ons bier dat daar wordt verkocht, planten wij één boom. Zo maken we de wereld een stukje groener. Deze prijzen zullen daar zeker aan mee helpen!”

“Het was een turbulent jaar met prachtige prijzen, nieuwe werknemers en de start van ons nieuwe proeflokaal House of Bird. Dat vakjury’s onze bieren keer op keer als winnaar uit de test halen, geeft ons veel voldoening. Als brouwer is dat toch een fantastisch compliment waar we trots op zijn!”, aldus mede-oprichter Rik met een brede glimlach.