De brouwers van Bird Brewery introduceerden onlangs Uilstekend, een Black IPA met donkere mouten en frisse hoppen. Dit bier is gebrouwen om aandacht te vragen voor Nacht van de Nacht op 30 oktober. Aandacht vragen voor lichtvervuiling, dat is de gedachte achter het brouwen van Uilstekend. De Black IPA is gebrouwen met mooie gebrande mouten, een bier waar de fruitigheid en het frisse van hop mooi in naar voren komen.

Gezamenlijk de lichten doven

“Wij roepen iedereen op om tijdens Nacht van de Nacht de lichten ook te dimmen als dat enigszins kan”, aldus één van de oprichters Ralph van Bemmel. “Uilen zijn prachtige vogels welke veelal ‘s nachts jagen. Net als vele andere dieren ondervinden zij hinder van licht ‘s nachts. Een mooi initiatief dat wij graag onder de aandacht brengen.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is de laatste jaren uitgegroeid tot bekende naam. Met hun vele prijswinnende bieren en door hun omgang met de natuur weten ze impact te maken binnen de bierwereld. De brouwerij plantte dankzij samenwerkingen meer dan 74.000 bomen en doneerde 2,7 miljoen liter drinkwater.