Bird Brewery lanceert een nieuwe special Flamingooo: een porter met tonen van koffie, chocolade en karamel. Dit bier is speciaal gebrouwen voor World Cleanup Day, een wereldwijde opruimactie op 19 september. Door het gebruik van gebrande mout, cacaonibs en vers gebrande koffie, heeft deze porter een mooie volle, donkere en diepe smaak. En toch maar 5,2% alcohol. Ideaal na een dag zwerfvuil prikken in de buitenlucht!

“World Cleanup Day is een dag waarop iedereen opgeroepen wordt zwerfvuil op te ruimen in haar of zijn omgeving”, vertelt medeoprichter van Bird Brewery Rik van den Berg. “Om extra aandacht te vragen voor deze dag hebben we dus Flamingooo gebrouwen. Bij Bird Brewery willen we graag bijdragen aan een schonere omgeving”, aldus medeoprichter Ralph van Bemmel. “En een schonere omgeving begint bij jezelf. Meedoen aan de World Cleanup Day is de uitgelezen kans om onze bijdrage te leveren. Met het team van Bird Brewery gaan we zoveel mogelijk vuil opruimen rond ons proeflokaal House of Bird in het Diemerbos. Hopelijk volgen veel mensen ons voorbeeld. Flamingooo!”

Flamingo’s hebben hun mooie kleur te danken aan het voedsel dat ze eten. Het stofje carotenoïde, dat in schaaldieren zit, wordt door hun lever omgezet in een mooi lichtroze pigment.

Over Bird Brewery

Bird Brewery maakt de afgelopen jaren impact met hun prijswinnende bieren en door hun omgang met de natuur. De brouwerij plantte dankzij samenwerkingen ruim 60.000 bomen en doneerde 1,2 miljoen liter drinkwater.