Bird Brewery gaat op jacht naar zwerfvuil tijdens World Cleanup Day ’21. Samen met hun fans, tientallen horecazaken en ieder ander die de wereld een beetje mooier wil maken stropen zij hun mouwen op. Niet alleen mooie woorden, maar actie. Voor iedere volle vuilniszak plant Bird Brewery bovendien ook nog een boom. Dus pak de handschoen op en help 18 september: aanmelden kan via birdbrewery.com/opruimen

1 Vuilniszak = 1 Boom

“Tijdens World Cleanup Day wordt er wereldwijd zwerfvuil opgeruimd”, vertelt medeoprichter Ralph van Bemmel van Bird Brewery. “Het is een initiatief waar wij helemaal achter staan, omdat het mensen aanzet om samen iets te doen en het bewustzijn creëert.”

“Afgelopen jaar hebben wij al bij ons eigen proeflokaal House of Bird in Diemen en horecazaak Paal 9 op Texel meegedaan met een groep vrijwilligers, dit jaar zijn er al 50 horecazaken waar wij mee samenwerken die ook gaan helpen op 18 september. Bovendien is er een extra reden dit jaar: voor iedere volle vuilniszak bij een van de bij ons aangesloten locaties planten wij namelijk ook nog één boom. Dat maakt de wereld schoner én groener. Dus meld je ook aan bij een locatie bij jou in de buurt!”

Limited edition gebrouwen: Kolibier

Ook de andere oprichter Rik van den Berg is enthousiast. “Om de dag extra leuk te maken brouwen wij een limited edition voor deze dag om samen mee te proosten. Wij hebben gekozen voor een Double IPA met de naam Kolibier. Het bier is vernoemd naar de kolibrie: een zeer actieve vogel met lange snavel die de nectar ‘prikt’ uit de bloemen.”

Over Bird Brewery

Als snelgroeiende brouwerij gelooft Bird Brewery dat zij impact kunnen maken op de biermarkt. Dat doen ze natuurlijk met hun prijswinnende bieren, maar ook door bewust om te gaan met de natuur. Dankzij verschillende initiatieven hebben zij intussen ruim 70.000 bomen geplant en meer 2,7 miljoen liter drinkwater gedoneerd.

Help jij mee?

Jij kunt je ook aanmelden bij een van de vele startpunten via https://birdbrewery.com/opruimen/