De crow(d)funding van Bird Brewery heeft intussen ruim 50% van het streefbedrag opgehaald voor proeflokaal House of Bird. Er is door 202 mensen intussen € 251.013,- geïnvesteerd. In de aankomende periode hopen de brouwers het streefbedrag van € 500.000,- op te halen om hun droom waar te maken. Wie nu investeert, ontvangt een effectief jaarrendement van 4,9% en een aantal bijzondere extra’s.

De campagne vliegt na ruim een maand voorbij de 50% van het streefbedrag. “We liggen op schema, maar moeten nu wel blijven zorgen dat het bedrag blijft oplopen”, aldus Ralph. “Wij organiseren zelf allerlei activiteiten, maar merken dat het netwerk van de crowdfunders nu ook steeds belangrijker is. Het is super om te zien dat zij vrijwel allemaal actief hun persoonlijke contacten motiveren om ook te investeren. Zo lopen er ineens niet twee, maar tweehonderd ambassadeurs. En dat helpt. Als zij allemaal één iemand vinden die hetzelfde investeert, dan zijn we er!” Natuurlijk is een crowdfunding erg spannend, maar gelukkig ook leuk. “We krijgen heel erg veel positieve reacties en mensen denken actief mee over de invulling. Dat geeft enorm veel energie”, vertelt Rik. “Het is fantastisch dat al ruim 200 mensen hun eigen geld investeren in onze plannen. Natuurlijk bieden we met een effectief jaarrendement van 4,9% ook een goede investeringsmogelijkheid, maar dat zoveel mensen vertrouwen hebben in de plannen geeft een fantastisch gevoel. Nu op naar de 100%.”

Bird Brewery

De afgelopen twee jaar groeiden initiatiefnemers Rik en Ralph met Bird Brewery uit tot één van Nederlands meest succesvolle microbrouwerijen. Hun bieren wonnen nationaal en internationaal 20+ prijzen en liggen intussen bij ruim 1.000 verkooppunten. Met House of Bird willen zij een plek midden in het Diemerbos creëren waar mensen kunnen genieten van de natuur, duurzaam eten, bijzondere activiteiten en natuurlijk speciaalbier.