Bird Brewery is vijfmaal in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze World Beer Awards 2018. Het is daarmee één van de grote winnaars van één van ‘s werelds grootste bierverkiezingen. Eerder dit jaar was Bird Brewery al één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland, de Dutch Beer Challenge.

De World Beer Awards vindt jaarlijks plaats. Vanuit de hele wereld zenden brouwerijen hun bieren in, waarna een vakkundige jury de bieren blind beoordeeld. Bird Brewery viel dit jaar in de prijzen met:

Rumoerige Roodborst (Country Winner) – Amber

Datisandere Koekoek (Gold Medal) – Saison

Lekkerinde Kauw (Country Winner) – Dark Beer: Strong

Nognietnaar Huismus (Country Winner) – American Brown Ale

Captain Blackbird (Country Winner) – Flavoured Stout/Porter 

Internationale top

“Vorig jaar was ongelooflijk succesvol en het is fantastisch om te zien dat we die lijn doorzetten”, vertelt mede-oprichter Ralph enthousiast. “Sinds onze start vallen we bij alle grote bierverkiezingen veelvuldig in de prijzen. Nu weer vijf awards tijdens de World Beer Awards, dat is toch bizar?”. “Dit geeft veel vertrouwen in de kwaliteit. Verschillende vakjury’s halen onze bieren er iedere keer blind uit als winnaar. Dat is voor een brouwer een enorm compliment”, aldus mede-oprichter Rik. “Hopelijk kunnen wij volgend jaar dit soort successen vieren in ons nieuwe proeflokaal House of Bird. Dat beloven mooie feestjes te worden!”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaren maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal prijzen met hun bieren.