De prijzen van de Dutch Beer Challenge, dé grootste Nederlandse bierverkiezing van het jaar, zijn op 18 april uitgereikt. Bird Brewery mag zich ook dit jaar een van de grote winnaars noemen. Bird Brewery viel in de prijzen met de bieren Fuut Fieuw (Session IPA), Datisandere Koekoek (Saison) en Datsmaaktnaar Meerkoet (Scotch Ale). Het is het derde jaar op rij dat de brouwerij veelvuldig in de prijzen valt.

Oprichter Rik is er blij mee. “We doen nu drie jaar mee aan de Dutch Beer Challenge en vallen ieder jaar veelvuldig in de prijzen. Het laat goed zien dat we kwaliteitsbieren brouwen en dat ook kunnen blijven herhalen. Op die stabiliteit zijn we vooral heel erg trots.” “We zijn Bird Brewery gestart om impact te maken op het bierlandschap. Dat is in de afgelopen jaren goed gelukt en daar zijn deze prijzen een bevestiging van. Dat is fantastisch”, vertelt oprichter Ralph. “Ons volgende doel is om ook impact te maken in onze omgang met de natuur. Wij planten dit jaar al 10.000 bomen en doneerden 1,2 miljoen liter drinkwater via partnerorganisaties. Door duurzame samenwerkingen met horecazaken hopen we volgend jaar 50.000 bomen te kunnen planten. We moeten blijven dromen en dit zou een prachtig resultaat zijn.”

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaren maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal vele awards met hun bieren.