Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. Deze maand lanceert de brouwerij samen met Rock City uit Amersfoort het bier Jimi Haandrix. Het is een mix van de Amersfoort Pale Ale (Rock City Brewing) en Rumoerige Roodborst (Bird Brewery) in een session bierstijl. Keilekker bier boordevol tropische hoppen en karamelmouten. Wees haantje de voorste en pak deze limited collab!

De Bird Collab Tour is aangekomen in de Utrechtse provincie bij de Amersfoorte brouwerij Rock City Brewing. Deze jonge brouwerij groeit in hoog tempo en haalde in de afgelopen 12 maanden ruim € 650.000 euro op via crowdfunding voor hun eigen brouwerij en proeflokaal. De Jimi Haandrix is een Session Hoppy Red. Geïnspireerd op twee hardlopers van beide brouwerijen, maar dan met slecht 4,2% alcohol. Fris, tropisch en heerlijk doordrinkbaar. Een keilekker, kakelvers bier waar je iedere bierliefhebber een plezier mee doet.

Bird Collab Tour

“Dit is in mijn ogen een van de toppers uit de Bird Collab Tour. Laag in alcohol, fris en heerlijk doordrinkbaar. Hier hou ik echt van”, aldus Ralph van Bird Brewery. “Bovendien is het waanzinnig gezellig om samen te werken met Koen, Wiebe en Walter van Rock City. Superleuke gasten met een inspirerend verhaal en een stormachtige ontwikkeling.” Ook Rik (Bird Brewery) is erg positief. “Het is echt een prachtig bier geworden. Een mooie balans, goede body voor het lage alcoholpercentage en tropische geur. Dit nodigt uit om aankomend jaar meer laag-alcoholische bieren te brouwen.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. De jonge brouwers maken in hun eerste jaar indruk en winnen nationaal en internationaal 14 awards met hun bieren. In 2018 is het zelfs één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland. Aankomend jaar opent Bird Brewery proeflokaal House of Bird. Liefhebbers kunnen vanaf 4 oktober investeren via crowdfunding. Voor Early Birds zijn er speciale rewards, dus schrijf je nu alvast in en blijf of op de hoogte!