Op woensdag 14 september jl. was de introductie van Birra Viola in restaurant Aroma in Vaassen. De vijf verschillende stijlen van Viola werden begeleid door vijf gerechten die door topkok Pasquale Carfora daarvoor speciaal werden bedacht. Birra Viola is opgericht in 2010 en komt uit het stadje Cattolica in de provincie Emilia-Romagna, zo’n tien kilometer van Rimini aan de Adriatische Kust. De range die in Nederland verkrijgbaar is bestaat uit een blond, een lager, red ale, pale ale en een wat zwaarder blond, de 10th Anniversary.

Het eerste wat opvalt aan de range van Viola-bieren is het lagere alcoholpercentage, dat loopt van 4,8 tot 6,9%. De bieren zijn uitstekend inzetbaar als begeleider van verschillende gerechten, ook het mooie design van zowel de flessen als het glas verhogen de sfeer bij een diner. Voorts hebben  alle bieren een zachtheid, prachtige balans en een delicate smaak die het drinken tot een feest maken.

De range die in Nederland verkrijgbaar is bestaat uit een blond, een lager, red ale, pale ale en een wat zwaarder blond, de 10th Anniversary. Birra Viola is opgericht in 2010 en komt uit het stadje Cattolica in de provincie Emilia-Romagna. De plaats ligt zo’n tien kilometer van Rimini aan de Adriatische Kust. Maurizio Arduini is manager en bedenker van het concept van Viola-bieren en was aanwezig in Vaassen om de bieren te introduceren. Over de naam Viola zei hij het volgende: “Viola is bij ons niet alleen de naam van een mooie vrouw of een viool, maar in onze streek is het ook een waarderend woord, waarmee de mensen aangeven dat iets goed smaakt, kwaliteit heeft of er prachtig uitziet. Dus wanneer je je bier in Italië Viola noemt leg je de lat meteen hoog.”

De bieren van Viola worden geïmporteerd door La Prosciutteria in Abcoude, een importeur van mediterrane delicatesse, die levert aan de groothandel, retail, horeca, catering en particulieren. Birra Viola is een mooie aanvulling op hun portfolio in deze luxe markt. Zij willen de bieren vooral gaan inzetten in de betere horeca, bij traiteurs en in de retail. Zie voor meer info www.laprosciutteria.nl Voor meer informatie op social media zie @birraviola_nl of #birraviolanl